Nieuws

Ziekenhuismedewerkers leggen half april opnieuw het werk neer

Ziekenhuismedewerkers leggen half april opnieuw hun werk neer en draaien dan een zondagsdienst. Alle ziekenhuizen die op 16 maart meededen, gaan dat halverwege april weer doen. Dat geldt dan dus ook voor het Martini Ziekenhuis.


Leestijd: 1 minuut

Groningse ziekenhuizen beperkt bereikbaar door storing Vodafone
Groningse ziekenhuizen beperkt bereikbaar door storing Vodafone

Tijdens de stakingsdag draaien de ziekenhuizen een zondagsdienst. Dit houdt in dat in principe alleen de spoedeisende hulp doorgaat.

Wanneer de ziekenhuizen precies gaan staken in april, maakt de FNV pas eind maart bekend. Dat is omdat afspraken voor operaties en controles anders al om de stakingsdag heen gepland kunnen worden en dat zou het effect van de staking verminderen, aldus FNV.

De actie van medio maart, waarmee de vakbond de vastgelopen cao-onderhandelingen wilde lostrekken, leverde nog niets op. De vakbonden willen dat de lonen dit jaar direct met 10 procent omhooggaan. Ook willen ze onder meer betere afspraken over werktijden en roosters en een minder hoge werkdruk.

De werkgeverskoepel NVZ heeft de cao-eisen van de vakbonden meermalen afgewezen roept de vakbonden op om terug te keren aan de onderhandelingstafel. NVZ vindt dat het huidige bod al erg goed is.