Nieuws

Zonnepark Vierverlaten slachtoffer van koperdiefstal

Zonnepark Vierverlaten BV van energiecoöperatie Grunneger Power is slachtoffer geworden van koperdiefstal. Dat meldt Grunneger Power. De opbrengst voor de koperdieven is volgens de coöperatie relatief klein, maar de schade aan het park is aanzienlijk.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Grunneger Power
Foto | Grunneger Power

De stroom die op Vierverlaten wordt opgewekt, is bestemd voor inwoners van Groningen en leden van de coöperatie. De extra opbrengsten van het park investeert Grunneger Power in projecten voor duurzame energieopwekking.

Directeur Steven Volkers betreurt de diefstal. “Het is zeer te betreuren dat dit gebeurt op een zonnepark van bewoners waar we onze eigen duurzame energie opwekken”, zegt hij. “Ons bedrijfsmodel is niet gericht op grote winsten, maar juist op opwek van duurzame energie en de mogelijkheid voor bewoners om daarvan mede-eigenaar te zijn. Deze zonneparken hebben een belangrijke functie in het heden en de toekomst van de energievoorziening van Nederland.”

De diefstal heeft geen financiële gevolgen voor bewoners die investeerden in het zonnepark, meldt Grunneger Power. De schade aan het zonnepark wordt door experts nader in kaart gebracht.