In beeld

5x Unieke ideeën voor je verjaardagskalender

Een verjaardagskalender is niet alleen praktisch, maar ook een geweldige manier om je persoonlijkheid en creativiteit te tonen. Daarbij is het steeds gemakkelijker om gepersonaliseerd drukwerk online te laten printen. Zo is je eigen unieke verjaardagskalender ontwerpen is tegenwoordig een fluitje van een cent!
 
In deze blog delen we vijf unieke ideeën om je eigen verjaardagskalender te ontwerpen, zodat je elke maand met een glimlach kunt beginnen. Wil jij binnenkort ook je eigen kunstwerk aan de muur? Lees dan snel verder!


Leestijd: 3 minuten

Hoe laat ik een verjaardagskalender printen?

Tegenwoordig zijn er verschillende bedrijven waar je drukwerk kunt laten printen. Ongetwijfeld een van de meest eenvoudige en kosteneffectieve manieren, is je verjaardagskalender printen via een online drukkerij zoals Flyerzone.

Lever je materiaal simpelweg online aan, selecteer je gewenste formaat, papiersoort en andere specificaties en laat de drukkers de rest doen!

1. Gebruik familiefoto’s

Een verjaardagskalender met familiefoto’s is een prachtige manier om dierbare herinneringen levend te houden. Verzamel foto’s van speciale momenten zoals vakanties, verjaardagen en andere belangrijke gebeurtenissen. Of maak voor elke maand een collage van momenten die in die maand plaatsvonden in voorgaande jaren.

Dit maakt niet alleen je kalender persoonlijk, maar zorgt er ook voor dat je het hele jaar door herinnerd wordt aan de mooie momenten met je geliefden.

2. Werk met thema’s

Waarom zou je je kalender niet thematisch maken? Kies een thema dat bij je past, zoals je favoriete hobby, je huisdier of zelfs de seizoenen. Voor de kookliefhebbers kun je elke maand een foto van je favoriete gerecht zetten, compleet met het recept. Dierenliefhebbers kunnen elke maand een foto van hun huisdier of favoriete dier toevoegen.

Of je nu houdt van tuinieren, sporten of reizen; een themakalender zorgt ervoor dat je elke maand iets hebt om naar uit te kijken!

3. Ga voor inspirerende quotes en kunstwerkjes

Hou je van inspirerende quotes en kunst? Combineer deze twee in je verjaardagskalender! Je kunt elke maand een quote toevoegen die je inspireert, samen met een bijpassend kunstwerk. Dit kan een schilderij zijn, een tekening of zelfs een digitale illustratie.

Een kalender met inspirerende quotes helpt je niet alleen om belangrijke data te onthouden, maar geeft je ook elke maand een dosis motivatie en positiviteit.

4. Gebruik de kunstwerken van je kinderen

Voor ouders en grootouders is er niets leuker dan een kalender vol met de kunstwerken van hun (klein)kinderen. Verzamel tekeningen, schilderijen en knutselwerken van je kinderen en gebruik deze om je verjaardagskalender te personaliseren.

Niet alleen zal dit een glimlach op je gezicht toveren elke keer als je de kalender bekijkt, maar het geeft ook je kinderen een gevoel van trots om hun kunstwerken tentoongesteld te zien!

5. Foto’s van je omgeving

Waarom zou je tenslotte niet de schoonheid van je eigen omgeving gebruiken voor je verjaardagskalender? Maak elke maand een foto van een mooie plek in jouw stad of dorp. Dit kan een prachtig park zijn, een historisch gebouw, of gewoon een plek waar je graag komt.

Een kalender met foto’s van lokale schoonheid herinnert je eraan hoeveel er te waarderen valt in je eigen omgeving en inspireert je misschien zelfs om nieuwe plekken te ontdekken!

Leuk om te krijgen én weg te geven

Een gepersonaliseerde verjaardagskalender is niet alleen iets moois voor jezelf, maar ook een perfect cadeau voor vrienden en familie. Of het nu om speciale gelegenheid gaat, of gewoon omdat het kan, een zelfgemaakte kalender toont hoeveel je om iemand geeft.

Print je verjaardagskalender vandaag nog

Kortom, een verjaardagskalender laten printen bij een online drukker zoals Flyerzone biedt tal van mogelijkheden om iets unieks en persoonlijks te creëren. Met deze tips en ideeën kun je een kalender maken die niet alleen praktisch is, maar ook een weerspiegeling is van jouw creativiteit en persoonlijkheid.

Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het ontwerpen van jouw unieke verjaardagskalender!