In beeld

Activiteiten voor een onvergetelijke individuele rondreis op maat

De bekende groepsrondreizen kennen we allemaal. Van een volle bus naar Spanje tot aan een groepsreis voor gezinnen naar Thailand. Het zijn de welbekende groepsreizen waar je veel medereizigers leert kennen, talloze plekken bezoekt en gedurende dag rekening met iedereen moet houden. Van dat laatste zal je geen last hebben bij een individuele rondreis. Stel je rondreis helemaal op maat samen, ga naar de plekken die je écht wilt zien en geniet van de vrijheid. In dit artikel lees je wat voor activiteiten jij zou kunnen doen om een onvergetelijke individuele rondreis te maken.


Leestijd: 2 minuten

Bepaal je vakantiewensen

Het is ten eerste belangrijk om te bepalen wat voor soort vakantie jij precies wilt en waar je naartoe wilt. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk, kies je voor een individuele rondreis Australië, dan zul je allerlei verschillende activiteiten kunnen doen. Van het verkennen van steden en het verkennen van de natuur tot aan sportieve uitstapjes.

Verken de stad

Na een vlucht vanuit Amsterdam zul je hoogstwaarschijnlijk landen in een grote stad. Dit is dan ook het perfecte moment om de stad te verkennen! Vliegtickets naar Australië zijn er bijvoorbeeld naar Melbourne, Sydney of Perth. Wandel alle straten af van de stad waar je landt, bezoek de levendige gebieden, proef de lokale gerechten en ga langs alle iconische bezienswaardigheden. Grote steden hebben vaak genoeg te bieden, van rustige buurten tot aan drukke uitgaansgelegenheden.

Ontdek de natuur

Als je genoeg hebt gezien van de stad kun je ontsnappen in de natuur. Omarm de rust en kalmte, maak de mooiste wandelingen en geniet van de mooiste uitzichten. Afhankelijk van jouw interesses kun je nationale parken bezoeken, bossen en op sommige plekken de bergen. Ben je een dierenliefhebber? Dan kun je op sommige plekken ook onvergetelijke ontmoetingen hebben met wilde dieren.

Avontuurlijke uitstapjes

Als de natuur en ontmoetingen met wilde dieren niet de adrenalinekick geven waar je naar op zoek bent, dan kun je altijd nog gaan voor de avontuurlijke uitstapjes. Ga bijvoorbeeld kajakken of snorkelen. Of ontdek de natuur terwijl jij aan het ziplinen bent. Door de omvang van een land als Australië kun je allerlei verschillende uitstapjes maken.

Culturele ervaring opdoen

Een andere activiteit wat je kunt doen om een onvergetelijke individuele rondreis te beleven is door de cultuur van je bestemming te ontdekken. Leer de tradities en gewoonten van de gebieden die je bezoekt of bezoek musea en de lokale gemeenschappen. Het is dé perfecte manier om je bestemming beter te leren kennen en te waarderen.