De wereld verandert langzaam in een gedigitaliseerde wereld nu dit virtuele geld een succesvolle en winstgevende investering is gebleken. Daarom moeten mensen met banden met traditioneel bankieren binnenkort een gedigitaliseerde versie van een spaarpot gebruiken. Bovendien is het waarschijnlijker dat het grootste deel van hun spaargeld al digitaal is. Het aantal mensen dat een rekening aanmaakt op beursplatforms groeit dagelijks enorm, waaruit blijkt dat het aantal mensen dat overstapt op deze virtuele valuta toeneemt.
Traditioneel contant sparen
Zowel conventioneel geld als deze virtuele valuta zijn waardepapieren, maar Bitcoin is een uitstekende waardepapieren, omdat het een perfecte afdekking is tegen inflatie. Maar als u 500 dollar wilt sparen, is de veiligste optie om het geld op uw bankrekening te zetten. Een andere geldige optie is om de $500 op uw spaarrekening te storten, wat betekent dat u uw geld uitleent aan andere mensen. De bank moet echter uw geld terugbetalen nadat u een account heeft aangemaakt en uw geld heeft gestort.
Wanneer u daarentegen een spaarrekening hebt, belooft de bank u het geld terug te betalen plus wat rente, wat betekent dat zij dat geld op de een of andere manier zelf moeten verdienen. Om de rente te verdienen en uw spaargeld terug te betalen, leent de bank uw geld uit aan anderen tegen een veel hogere rente en maakt uiteindelijk winst als mensen hun leningen honoreren.
Uiteindelijk, als iedereen tegelijk zijn geld zou willen opnemen, zouden de banken niet genoeg geld hebben om iedereen uit te geven vanwege een bankrun die niet goed afloopt. Bovendien wordt de koopkracht van het spaargeld door de inflatie met ongeveer 2-5% per jaar aangetast.
Bitcoin sparen
Inflatie heeft niet gemakkelijk invloed op deze virtuele valuta, omdat de voorraad beperkt is. Deze harde limiet betekent dat het publiek slechts 21 miljoen Bitcoins kan ontginnen. Deze digitale munt ontleent zijn waarde zelfs aan deze schaarste. Bovendien verhoogt het beperkte aanbod de vraag naar deze elektronische munt, waardoor de waarde ervan stijgt. Ook is dit virtuele geld gedecentraliseerd, wat betekent dat geen enkele financiële instelling of overheid de munt kan reguleren of manipuleren.
Beslissen om uw spaargeld in Bitcoin te steken is een geweldig idee, want dit virtuele geld is een uitstekende afdekking tegen inflatie. Ook heeft dit digitale geld een hoger rendementspotentieel ondanks dat het volatiel is. De waarde van deze elektronische munt is gestegen sinds 2009, toen Satoshi hem voor het eerst aan het publiek voorstelde.
Bovendien wordt dit elektronische geld langzamerhand net zo betrouwbaar als elke nationale munt. Zo hebben El Salvador en de Centraal-Afrikaanse Republiek Bitcoin tot wettig betaalmiddel verheven.
De conclusie
Ondanks dat dit virtuele geld een geweldige waardeopslag is, is het niet raadzaam om al uw spaargeld in Bitcoin te steken. Echter, met de toenemende populariteit van Bitcoin zal dit digitale geld aan geloofwaardigheid winnen, en zal ook de volatiliteit afnemen.