In beeld

Camping kiezen: Côte d'Azur of Groningen?

De zomervakantie staat voor de deur en je wilt graag kamperen. Wordt het een camping in de Côte d’Azur of gaat er ook wat dit betreft niets boven Groningen? Beide mogelijkheden kunnen veel kampeerplezier opleveren. Hoe maak je een keuze en vind je via bijvoorbeeld Campingdirect een leuke camping?


Leestijd: 3 minuten

De perfecte campingervaring aan de Côte d’Azur ontdekken

Voor liefhebbers van een kampeervakantie aan de Franse kust, is de Côte d’Azur een ideale bestemming. Zo’n beetje alle campings liggen hier dichtbij de zee. Bij enkele locaties is het zelfs mogelijk je tent, caravan of camper direct langs het strand neer te zetten! Dat wordt kortom heerlijk relaxen en genieten van de vele wateractiviteiten. In de omgeving is bovendien veel te beleven. Wat dacht je van een dagje naar het luxe Saint-Tropez, flaneren in Nice of een bezichtiging van de vele Romeinse ruïnes in Fréjus? Je kan aan de Côte d’Azur kiezen uit verschillende soorten campings met één of meerdere sterren. Het is vaak ook mogelijk een stacaravan of een luxe ingerichte tent voor glamping te huren. Een fijne camping aan de Côte d’Azur in Frankrijk zoek en boek je eenvoudig via Campingdirect. Klik hier om er eentje te vinden.

Kamperen in Groningen: helemaal top!

De Côte d’Azur blijft natuurlijk een fantastische vakantiebestemming, maar onze eigen provincie heeft ook ontzettend veel te bieden! In zowel de stad als elders in Groningen zijn bovendien tal van leuke kampeerplekken. Zo liggen er bij Nationaal Park Lauwersmeer een aantal prachtige campings. In dit vogelparadijs maak je schitterende wandelingen en fietstochten. Er wachten verder een aantal unieke ervaringen op je als je voor Groningen kiest. Denk aan kamperen tussen de pruimenbomen op een fruitbedrijf of tot rust komen in een safaritent op een heuse savanne boerderij. Ook overnachten in een heemtuin behoort tot de mogelijkheden. Of kom bijvoorbeeld kamperen midden in het Stadspark van Groningen. Dan zit je vlakbij het bruisende historische centrum van de stad en de diverse bezienswaardigheden. Kies voor een camping in Groningen en je bent razendsnel op een leuke vakantiestek. Hiermee bespaar je bovenal veel reistijd en brandstofkosten.

Tips voor het maken van een keuze

Het uitkiezen van een vakantiebestemming en een camping kan best lastig zijn. We geven je daarom een aantal tips om je hierbij te helpen.

  1. Kijk om te beginnen naar je budget. Je volgende vakantie moet immers wel betaalbaar zijn;
  2. Bepaal hoe lang je weg wilt. Dichtbij huis blijven is logischer als je maar een paar dagen vrij hebt, want dat geeft meer rust;
  3. Hou rekening met je eigen voorkeuren en die van je reisgenoten qua temperatuur en te ondernemen activiteiten. Als je van sportieve activiteiten houdt, is het slim om geen al te warme bestemming uit te kiezen en rekening te houden met het jaargetijde;
  4. Wil je milieuvervuiling zoveel mogelijk voorkomen? Blijf dan dichtbij huis;
  5. Kies een locatie uit met de voorzieningen die je fijn vindt;
  6. Kies een camping uit die in de buurt zit van bezienswaardigheden die jouw interesse hebben.

Keuzehulp en aanbiedingen

Tot slot zijn er diverse handige websites, zoals CampingDirect, die je helpen bij het selecteren van een leuke camping. Hiermee controleer je ook heel gemakkelijk welke faciliteiten er op het kampeerterrein aanwezig zijn. Denk hierbij aan een zwembad, een restaurant of een sauna. Middels een filter zoek je op jouw voorkeuren. Daarnaast zijn de zoekresultaten te sorteren op prijs, populariteit, het aantal sterren en de beoordeling. Je vindt zo ook de laagste prijzen en beste aanbiedingen. Maak er dus gebruik van!