In beeld

De 5 mooiste bezienswaardigheden in Groningen stad

Groningen is de levendige studentenstad in het noorden van Nederland, bekend om de gezellige sfeer en het bruisende nachtleven. De stad heeft verschillende toeristische attracties die u niet mag missen, zoals de majestueuze Martinitoren, verschillende musea en de beroemde Groninger Markt. Maar behalve deze beroemde bezienswaardigheden zijn er ook veel leuke activiteiten, avontuurlijke plekken en spannende dingen te doen in de stad. Hier zijn de top 5 leukste bezienswaardigheden in Groningen, die u vanuit uw huisje op een vakantiepark kunt ontdekken.


Leestijd: 2 minuten

1) Oosterpoort

Gelegen in het midden van de stad, is de Oosterpoort het centrum voor livemuziek in Groningen. Hier vinden het hele jaar door allerlei concerten, optredens en festivals plaats, waaronder jazz, rock, pop en klassieke muziek. De Oosterpoort is ook de thuisbasis van de Nationale Opera Groningen, waar u het beste van het theater en muzikale shows kunt ervaren.

2) Noorderplantsoen

Als u op zoek bent naar een plek om tot rust te komen, te wandelen of te picknicken, dan is het Noorderplantsoen een oase in de stad. Dit prachtige park staat bekend om zijn vele paden en wandelpaden, weelderig groen en bankjes te midden van de prachtige natuur. In het park vinden het hele jaar door verschillende evenementen plaats, waaronder muziekconcerten, kunsttentoonstellingen en komende festivals.

3) Groninger Museum

Het Groninger Museum ligt in het centrum van de stad en is een geweldige plek om het rijke culturele erfgoed en de hedendaagse kunstscene van de stad te verkennen. Het museum heeft collecties moderne kunst, historische artefacten en tentoonstellingen die de artistieke kant van de stad laten zien. Naast de kunstwerken herbergt het museum ook een restaurant, café, cadeauwinkel en ondergrondse tentoonstellingsruimte.

4) Hooghoudt distilleerderij

Als u wilt zien wat er achter de schermen van een beroemde distilleerderij gebeurt, neem dan een kijkje bij Hooghoudt. Hooghoudt is een lang gevestigde familie distilleerderij in Groningen die rondleidingen, proeverijen en workshops aanbiedt om de geheimen van het distilleerproces te ontdekken. De distilleerderij, gevestigd in een historisch gebouw in het centrum van de stad, neemt u mee op een ontdekkingsreis langs de verschillende gedistilleerde producten, zoals gin, jenever en wodka.

5) Groninger Archieven

Als je een geschiedenisliefhebber bent, kun je je hart ophalen bij Groninger Archieven. De archieven bevatten de enorme collectie historische documenten, manuscripten, boeken, kaarten en foto’s van de stad, die teruggaan tot de 15e eeuw. Hier kunt u de rijke geschiedenis van de stad ervaren, leren over de ontwikkeling ervan en de fascinerende mensen die eraan hebben bijgedragen.
In de aangrenzende provincie Drenthe is ook van alles te zien en te beleven. Overweeg je een bezoekje aan deze mooie noordelijke bestemming? Boek dan een vakantiehuis in Drenthe en ontdek wat deze provincie allemaal voor u in petto heeft!