In beeld

Partnerbijdrage

De beste apps om een laadpaal in je buurt te vinden 

Naarmate elektrische voertuigen (EV’s) aan populariteit blijven winnen, neemt ook de behoefte aan EV-laadstations toe. Een van de grootste zorgen van EV-eigenaars is het vinden van een laadstation wanneer ze het nodig hebben, vooral als ze bij hun werkgever geen gebruik kunnen maken van een EVBox businessline. Gelukkig zijn er verschillende apps beschikbaar die het gemakkelijker maken om laadstations in Europa te vinden. Hierover lees je hieronder meer, zodat een laadpaal kopen geen must meer voor je is. 


Leestijd: 2 minuten

Chargemap 

Chargemap is een erg populaire app voor het vinden van EV-laadstations in Europa. De app geeft informatie over meer dan 150.000 oplaadstations in heel Europa en laat gebruikers de resultaten filteren op type oplader, betaalmethode en netwerk. De app bevat ook een routeplanner, die gebruikers helpt bij het plannen van hun reis en het vinden van oplaadstations onderweg. Daarnaast biedt Chargemap een premium lidmaatschapsoptie, die toegang geeft tot extra functies zoals real-time beschikbaarheid en reservering van oplaadstations.

Plugsurfing

Plugsurfing is een oplaadnetwerk dat een app aanbiedt om oplaadstations in heel Europa te vinden. De app biedt informatie over meer dan 200.000 oplaadstations in 38 landen en stelt gebruikers in staat om resultaten te filteren op type oplader, betaalmethode en netwerk. Daarnaast biedt de app realtime beschikbaarheidsinformatie voor sommige oplaadstations en de mogelijkheid om via de app oplaaddiensten te reserveren en te betalen. 

PlugShare

PlugShare is een andere populaire app voor het vinden van EV-laadstations in Europa. De app geeft gebruikers informatie over oplaadstations in hun omgeving en stelt hen in staat om resultaten te filteren op type oplader, betaalmethode en netwerk. Bovendien kunnen gebruikers reviews en beoordelingen van laadstations achterlaten, wat nuttig kan zijn voor andere EV-eigenaars. PlugShare bevat ook een reisplannerfunctie die gebruikers helpt hun route te plannen en onderweg oplaadstations te vinden.

Tesla Supercharger

Tesla-eigenaars kunnen de Tesla Supercharger-app gebruiken om Tesla-laadstations in heel Europa te vinden. De app geeft informatie over de locatie van Supercharger stations, het aantal beschikbare oplaadpunten en geschatte oplaadtijden. Daarnaast bevat de app een reisplanner, die gebruikers helpt bij het plannen van hun route en het vinden van Supercharger stations onderweg.

NewMotion

NewMotion is een oplaadnetwerk dat een app aanbiedt voor het vinden van oplaadstations in heel Europa. De app geeft gebruikers informatie over meer dan 170.000 oplaadstations in 35 landen en stelt hen in staat om resultaten te filteren op type oplader, betaalmethode en netwerk. Daarnaast biedt de app een routeplanner en realtime beschikbaarheidsinformatie voor sommige laadstations. 

Omdat EV’s steeds populairder worden in Europa, zal de behoefte aan EV-laadstations alleen maar toenemen. Gelukkig zijn er verschillende apps beschikbaar die het gemakkelijker maken voor EV-eigenaars om laadstations te vinden. Of je nu op zoek bent naar een specifiek type oplader of een lange reis moet plannen, deze apps kunnen je helpen om de oplaadstations te vinden die je nodig hebt. Dus, de volgende keer dat je onderweg bent met je EV, kijk dan zeker eens naar één van deze apps om je te helpen de weg te vinden naar je volgende laadstation.