In beeld

Dit zijn de laatste interieurtrends voor het najaar van 2023

Traditioneel vormt het najaar voor veel Groningse huishoudens het ideale moment om aan de slag te gaan met het interieur in huis. Na een fijne, warme zomer keren we terug onze huizen in. Het maakt dat het najaar vaak het moment is, waarop we ons aan elementen uit het interieur gaan storen. Elementen die in de zomermaanden niet of nauwelijks opvielen. Je zat immers voornamelijk buiten! Wat zijn de laatste interieurtrends voor het najaar van 2023? Welke kleuren worden momenteel veel gebruikt in interieurs? In dit artikel lees je er meer over. Gebruik jij de komende maanden ook om je interieur van meer sfeer te voorzien?


Leestijd: 1 minuut

Ruimtes groter laten ogen met een op maat gemaakte spiegel

Een spiegel op maat bestellen is populair. Het maakt het mogelijk een spiegel in het interieur te verwerken, die qua formaat precies aansluit op de beschikbare ruimte aan een wand. Daarbij is het met meerdere op maat gemaakte spiegels mogelijk om een mozaïek aan de muur te creëren. Kies bijvoorbeeld voor een mix van verschillende grotere en kleine modellen spiegels. Ook kun je variëren in de vorm van spiegels. Door spiegels aan de wand te hangen of bijvoorbeeld op een dressoir te plaatsen kun je een ruimte optisch groter laten ogen. Met een spiegel kijk je door de kamer heen.

Gebruik van natuurlijke materialen en kleuren

Naast de toepassing van spiegels in het interieur, kiest men dit najaar voor het gebruik van verschillende natuurlijke kleuren en materialen. Onder meer een groene of turquoise kleur is hierbij populair. Je verwerkt deze kleuren in het interieur door een wand opnieuw te verven, door schilderijen met groene elementen te gebruiken of door te kiezen voor een aantal grote kamerplanten. De natuurlijke materialen laat je terugkomen in de meubels die je binnen woon- en bijvoorbeeld slaapkamer gebruikt. Kies voor stoere nachtkastjes van een oude boomstam, ga voor een nieuw keukenblad van composiet of graniet, enzovoorts.

Voeg nostalgie toe aan je interieur

Een derde trend voor dit najaar is het gebruik van nostalgische elementen. Zoek op Marktplaats naar een oud schoolstoeltje, of kies bijvoorbeeld voor een oude landkaart aan de wand. Leuk hierbij is ook de keuze voor een kaart van de stad waar je geboren bent, of bijvoorbeeld een kaart van Groningen in het zwart met wit. Lijst de kaart in en zet deze op je keukenkast, dressoir of televisiemeubel. Het geeft je een nostalgisch gevoel en komt tegemoet aan een classic desire.