In beeld

Feestelijke start bouw Parkrand in Meerstad: wijk Groenewei bijna klaar

Vrijdag 8 maart vindt er een feestelijke handeling plaats om de start bouw van nieuwbouwproject Parkrand in Meerstad te vieren. Wethouder Rik van Niejenhuis geeft het startsein voor het leggen van de laatste begane grond vloerplaat waar toekomstige bewoners hun persoonlijke boodschap op achter kunnen laten. Na deze handeling wordt samen met de wethouder, ontwikkelaar en bouwer Van Wijnen de start bouw gevierd van 29 appartementen van Parkrand Estate. De bouw van de 18 eengezinswoningen van Parkrand BLVD start dit voorjaar. Daarnaast zijn de bewoners in de gelegenheid om hun nieuwe buren te ontmoeten.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwbouwproject Parkrand ligt aan de entree van de wijk Groenewei. Het appartementengebouw Parkrand Estate krijgt zes woonlagen en komt in de elleboog van De Vossenburglaan. Daarnaast komen de eengezinswoningen van Parkrand BLVD. De eengezinswoningen liggen wat verhoogd in het landschap, op een gemetseld terras met uitzicht over Park Meerstad en het Woldmeer. De toekomstige bewoners van Parkrand komen in een groene en waterrijke omgeving met veel ruimte. De eengezinswoningen zijn uitverkocht, enkele appartementen zijn nog beschikbaar.

Meer informatie over Parkrand vindt u hier: https://parkrandblvd.nl/  

Over Groenewei 
Groenewei ligt van alle Meerstadwijken het dichtst bij de stad Groningen en direct aan Park Meerstad. De ontwikkeling van Groenewei is bijna klaar. De wijk wordt rijk aan groene binnenplaatsen en dorpse straatjes die verbonden zijn door een zogenaamde slowlane, een route voor langzaam verkeer. In de wijk zitten een basisschool met kinderopvang en supermarkt Jumbo. In totaal komen er zo’n 350 woningen in deze wijk. 

Alle koopprojecten in Groenewei zijn op dit moment in aanbouw of gebouwd. Zodra de nieuwe school in Groenewei is opgeleverd worden er nog sociale huurwoningen gebouwd. Daarna is de wijk klaar.