In beeld

Groningse studenten genomineerd voor ‘Digital Business Award’

Drie studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen die een scriptie schreven over digitaal ondernemen, zijn genomineerd voor de ‘Digital Business Award’. Digitaal ondernemen is steeds belangrijker aan het worden. In Groningen is het Groningen Digital Business Center opgericht om kennis over dit digitale ondernemen te bevorderen, en één manier om dat te doen is het organiseren van een jaarlijkse prijs voor de beste scriptie op dit gebied.


Leestijd: 1 minuut

Woensdag 6 december staat de uitreiking van de derde GDBC Thesis Award gepland. Een vervolg op de bestaande Aart Bosman Prijs die al enige tijd wordt uitgereikt aan jonge onderzoekers op het gebied van Informatiesystemen. De GDBC heeft in samenwerking met het Ubbo Emmius Fonds en de Jantina Tammes School van de Rijksuniversiteit Groningen het initiatief nieuw leven ingeblazen en omgedoopt tot de meer toepasselijke Digital Business Award, die nu voor de derde keer wordt uitgereikt.

Veertien ingezonden papers (uit 2022), allemaal gerelateerd aan digitaal ondernemen in de breedste zin van het woord, zijn vooraf beoordeeld door de jury (bestaande uit vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de RUG).

Drie jonge studenten zijn geselecteerd om aanstaande woensdag 6 december hun scriptieonderwerpen en resultaten te presenteren in Martiniplaza. Na deze drie presentaties beslist de jury wie respectievelijk 500 euro (3e prijs), 1000 euro (2e prijs) en 2000 euro (1e prijs) ontvangt. Tijdens de beraadslaging van de jury zal Gert Jan Mellema een presentatie geven over digital business in het algemeen en zijn bedrijf Nexler in het bijzonder.

Daarna volgt de prijsuitreiking, waarna een drankje en buffet wacht. Een bezoek aan de basketbalwedstrijd Donar – Leeuwarden vormt het sluitstuk van het programma. Schrijf je dan hier in en doe mee!

De drie genomineerde studenten zijn Hilda LockhornFabia Höhne Tarragona en Rutger Bijl.