In beeld

Hoe Bitcoin de wereld verandert

Crypto is overal, van balansen voor de directie tot digitale kunstveilingen. En hoewel blockchain-kennis bijna de mainstream heeft bereikt – het is niet ongewoon om een bitcoin-automaat in een bar te vinden – is het nog onduidelijk hoezeer de blockchain onze wereld zal veranderen en uitdagen. In El Salvador is crypto al aangenomen als wettig betaalmiddel, wat zorgen baart over de toekomst van de wereldeconomie als die verschuift naar gedecentraliseerd bankieren. U kunt direct investeren in de immediate-alpha.nl om bij de eerste gebruikers van de technologie te horen.


Leestijd: 3 minuten

Laten we even teruggaan naar 2009. De wereld ging een recessie tegemoet. Toen de banken geen geld meer hadden, stortte het financiële systeem in. De wanbetalingen op leningen namen toe en de aandelenmarkt was met meer dan 50% gedaald. Jarenlang deden geruchten de ronde dat de wereld in een nieuwe Grote Depressie zou belanden. Het ontstaan van Bitcoin vond plaats in deze chaotische periode. Veel mensen zien Bitcoin als “het nieuwe internetgeld”. Dit is correct, maar het gaat voorbij aan het ware doel van Bitcoin, dat veel dieper gaat.

Bitcoin werd de krachtigste Blockchain

Bitcoin heeft meer rekenkracht dan de top 500 supercomputers bij elkaar, en het groeit elke dag. Bitcoin is uniek omdat geen enkel land of entiteit het uitgeeft, en is voor iedereen beschikbaar. En dit is de eerste keer in de geschiedenis dat mensen volledige controle hebben over hun geld zonder afhankelijk te zijn van tussenpersonen zoals banken. Er zijn geen banken nodig met Bitcoin, want de mensen zijn hun bank, met contant geld in hun portemonnee. Dat betekent dat u geen dagen hoeft te wachten op uw loonstrookjes. Er zijn geen overschrijdingskosten meer (als u niet genoeg geld hebt, wordt het gewoon geweigerd). Geen handelaars meer die per ongeluk twee keer aanrekenen aan klanten. Betalingen zijn snel, en mensen ontvangen snel geld. De toekomst is digitaal, en die is aangebroken.

Wanneer u de tussenpersonen zoals banken, PayPal en andere uitschakelt, hoeft u niet langer te vertrouwen op kantooruren. De vakantiesluitingen en weekendvertragingen gelden niet meer. U kunt uw geld krijgen wanneer en hoe u het wilt. Stel u voor dat u per uur automatisch wordt betaald in uw werkportefeuille zonder dat u het hoeft te “claimen”. U werkt maar een paar uur, en het geld is van u. Het is zo handig dat u zich afvraagt waarom mensen 15-30 dagen wachten om betaald te worden. 

Wat is een Blockchain?

Blockchain is een openbaar grootboek voor transacties die niet kunnen worden veranderd, gewist of vervalst. Informatie die op de blockchain wordt gepubliceerd is, net als het internet, permanent. Blockchain is in wezen een registratie van alles wat ooit heeft plaatsgevonden. Blockchain is een technologie die cryptovaluta zoals Bitcoin aandrijft, of iemand nu 1.000.000 dollar betaalt om een nieuw appartement te kopen of een student die zo’n 50 dollar stuurt om een woofersysteem te kopen. Het is gunstig omdat het alles open en transparant maakt voor iedereen.

Hoe Bitcoin de toekomst vormgeeft

Over een paar jaar zullen de meeste mensen bitcoins gebruiken zonder te weten (of te geven) hoe ze werken. Early adopters hebben echter de unieke kans om voor het eerst rechtstreeks te investeren in het fundament van een nieuw softwarenetwerk.

Mensen hebben nooit eerder rechtstreeks kunnen investeren in de basislaag van internetplatforms. Gewoonlijk investeert u in een bedrijf dat producten via internet verkoopt. Of bedrijven die via internet diensten verkopen aan consumenten of bedrijven. Durfkapitalisten betalen mensen om softwarebedrijven te bouwen. Tot nu toe kon het publiek echter niet 24 uur per dag, zeven dagen per week softwarenetwerken kopen en verhandelen, waardoor een betere prijsvorming en een snellere adoptie mogelijk worden, terwijl early adopters die in een nieuwe rijkdom terechtkomen, worden geëvangeliseerd.

Door Bitcoin te kopen, maakt u deel uit van het grootste gedecentraliseerde geldnetwerk ter wereld, dat de beste kans heeft om een echte wereldmunt te worden.