In beeld

Hoe een huis kopen in de VS met Bitcoin

In onze steeds meer digitale wereld ligt alles op tafel. U kunt cryptovaluta nu gebruiken om belangrijke activa zoals een huis te kopen, ervan uitgaande dat u een paar voorbehouden begrijpt. Meer dan een derde van de kleine bedrijven accepteert naar verluidt betalingen in cryptovaluta. Sommige deskundigen voorspellen dat hypotheekbetalingen in cryptovaluta de komende jaren vaker zullen voorkomen. Door te klikken op https://altrix-edge.nl/ krijgt u meer kennis over Bitcoin.


Leestijd: 3 minuten

Fintech-platforms maken het gemakkelijker om Bitcoin peer-to-peer over te maken tussen consumenten, en sommige hypotheekverstrekkers zijn al begonnen te experimenteren met het toestaan van klanten om in cryptovaluta te betalen. United Wholesale Mortgage bijvoorbeeld, de op een na grootste hypotheekverstrekker van het land, kondigde afgelopen augustus een kortstondig plan aan om bitcoinbetalingen te aanvaarden, maar liet het programma al snel varen vanwege de hoge kosten en de onzekerheid over de regelgeving.

Een huis kopen met cryptovaluta kan echter te aantrekkelijk zijn voor ontwikkelaars en vernieuwers om het op te geven. 

Hoe een huis kopen met Bitcoin

Hier zijn enkele actuele opties voor slimme crypto-inboorlingen en crypto-nieuwsgierige huizenkopers.

Gebruik uw Bitcoin als onderpand

Een manier om uw Bitcoin te gebruiken voor onroerend goed is als aanbetaling. Verschillende nieuwe fintech-platforms brengen speciaal voor dit doel producten uit. BlockFi, Celsius, en Unchained Capital, bijvoorbeeld, bieden crypto-ondersteunde leningen aan met jaarlijkse percentages van 1% tot 6%. Mensen kunnen de leningen gebruiken om grote aankopen te doen, zoals auto’s en onroerend goed. Door gebruik te maken van crypto-activa beweren deze bedrijven iedereen te helpen, van mensen zonder bankrekening tot vermogende particulieren, om hun leenmogelijkheden uit te breiden.

Een lening met crypto-onderpand is aantrekkelijk omdat leners hun crypto-bezit niet hoeven te liquideren om financiering te krijgen. En dit elimineert de noodzaak om uw cryptovaluta te verzilveren en vermijdt het ontstaan van een belastbaar feit om een huis te kopen.

Het lastige aan leningen met crypto als onderpand is dat (A) ze nog niet in alle staten beschikbaar zijn, en (B) de loan-to-value (LTV) ratio moeilijk te bepalen is omdat cryptovaluta zeer volatiel zijn. Als u een lening krijgt tegen een verhouding van 1:1 en 1 BTC als onderpand gebruikt, kunt u theoretisch een lening krijgen voor 47.500 dollar. Elke kredietverstrekker gebruikt een andere LTV-formule.

Transfer van koper naar verkoper van cryptovaluta

Niets weerhoudt twee mensen ervan een onderhandse overeenkomst te sluiten om een huis te verkopen in ruil voor cryptovaluta via een directe wallet-to-wallet transfer. Het is een goed idee om uw deal op schrift te stellen en te overleggen met een advocaat met kennis van vastgoedrecht en cryptovaluta.

Deze methode werkt waarschijnlijk niet als u een broker gebruikt die waarschijnlijk geen commissie in cryptovaluta accepteert. 

Uw Bitcoin te gelde maken

 Op dezelfde manier kun je een huis betalen met cryptovaluta in een for-sale-by-owner situatie; je kunt ook contant betalen. Op dezelfde manier kunt u, als u geld nodig heeft voor de financiering, een deel van uw crypto-bezit te gelde maken om bij te dragen aan de eerste aanbetaling.

Waarom zou u een huis kopen met een gedecentraliseerd actief?

Voordat u beslist over een van de bovenstaande opties en doorgaat met uw vastgoedaankoop, moet u bedenken waarom u in de eerste plaats een huis wilt kopen met cryptovaluta.

Satoshi Nakamoto ontwierp deze cryptovaluta als een gedecentraliseerd activum, terwijl de hypotheekindustrie afhankelijk is van een netwerk van kredietverstrekkers en financieringscentrale banken. Overweeg het nemen van een bankhypotheek en het gebruik van een origineel, zonder toestemming. Volledig gedecentraliseerde algoritmische valuta om de geleende fiat (overheids)valuta terug te betalen om een fysiek goed in de echte wereld te kopen.