In beeld

Hoe kun je op boekhoudkosten besparen zonder in te leveren op kwaliteit?

Als ondernemer wil je zeker weten dat jouw bedrijf financieel gezond is en blijft. Daarom is het belangrijk om een goede boekhouding te hebben. Het bijhouden van een boekhouding is echter niet goedkoop. Het inhuren van een boekhouder kan behoorlijk duur zijn. Gelukkig zijn er manieren om op boekhoudkosten te besparen zonder concessies te doen aan de kwaliteit van het werk. In dit artikel krijg je praktische tips die je kunt gebruiken om geld te besparen op je boekhoudkosten.


Leestijd: 2 minuten

Gebruik online boekhoud software

Een van de manieren om op boekhoudkosten te besparen is door gebruik te maken van online boekhoud software. Veel boekhoud software op de markt is tegenwoordig niet alleen goedkoper, maar ook veel gemakkelijker te gebruiken dan de traditionele boekhoudmethoden. Steeds meer bedrijven kiezen voor online boekhoud software omdat het tijd bespaart, toegankelijk is vanaf elke locatie en je zelf inzicht hebt in je financiële situatie.

Doe zelf een groot deel van de boekhouding

Je kunt ook besparen op boekhoudkosten door zelf een deel van de boekhouding te doen, vergelijkbaar met project management. Dit betekent niet dat je alles zelf moet doen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om de boekhouding van je dagelijkse transacties zelf te doen en de meer complexe boekhoudtaken uit te besteden aan een boekhouder, net zoals je bij projectmanagement specifieke taken kunt delegeren. Dit zal je in het algemeen veel geld besparen.

Vergelijk boekhouders

Het vergelijken van boekhouders is een van de meest effectieve manieren om boekhoudkosten te besparen. Vergelijk de tarieven van verschillende boekhouders en kies degene die het beste bij je past. Het is goed om te weten dat de tarieven van boekhouders enorm kunnen verschillen, dus het loont om onderzoek te doen en ook offertes op te vragen bij verschillende boekhouders.

Zorg voor een georganiseerde financiële administratie

Het hebben van een georganiseerde financiële administratie is cruciaal als je geld wilt besparen op jouw boekhoudkosten. Het is belangrijk om de juiste documenten te hebben, zoals facturen, ontvangstbewijzen en bankafschriften. Als de boekhouder deze documenten georganiseerd ontvangt, bespaart hij tijd, wat zich vertaalt in kostenbesparingen op jouw factuur.

Doe de belastingaangifte op tijd

Tot slot kun je jouw eigen belastingaangifte voorafgaand aan de jaarafsluiting indienen. Dit zorgt ervoor dat de boekhouder het makkelijker heeft en minder uren in rekening brengt. Daarnaast zorgt het ervoor dat je op tijd de aangifte hebt gedaan en vermijd je eventuele boetes.

Als ondernemer wil je jouw kosten zo laag mogelijk houden zonder kwaliteit te verliezen. Dankzij bovengenoemde tips kan je gemakkelijk besparen op boekhoudkosten zonder dat de kwaliteit van jouw werk achteruitgaat. We wensen je veel succes!