In beeld

Is jouw tuin al klaar voor de zomer?

Met het steeds mooier wordende weer willen we natuurlijk ook steeds vaker lekker in de tuin zitten en genieten van het zonnetje. Maar, na de lange, koude wintermaanden heeft het leven in de tuin natuurlijk een beetje stilgestaan. Het is dus tijd om de tuin uit haar winterslaap te ontwaken en klaar te maken voor de zomer. Ben je benieuwd naar hoe jij jouw tuin helemaal klaar kunt maken voor de zomer? Lees dan dit artikel verder.


Leestijd: 2 minuten

De grote schoonmaak

Als eerste is het belangrijk om een grote schoonmaak in je tuin te houden. Verwijder alle dode bladeren, takken en ander afval dat je tuin in gewaaid is. Gebruik hiervoor een bladblazer of een bezem. Kijk ook goed naar het afval dat tussen de planten terecht gekomen is. Verder kun je met een hogedrukreiniger de tegels in je tuin schoonmaken. Zo kun je beginnen met een schone lij. 

De planten

Verder is het belangrijk om energie in je planten te steken. Begin met het verwijderen van onkruid. Maak de bodem los en voeg hier compost aan toe om de bodem te voorzien van meer voedingsstoffen. Nadat je de bodem klaar hebt gemaakt, kan je deze van prachtige nieuwe planten voorzien. Breng een bezoekje aan het dichtstbijzijnde tuincentrum en kies een paar mooie planten die jouw tuin deze zomer mooi kunnen opfleuren en kunnen opvullen met groen. Kies zomerbloemen en planten die overleven in warme temperaturen. Vergeet natuurlijk niet je planten water te geven, vooral wanneer het erg warm is.

Tuinmeubelen

Een ander belangrijk onderdeel van je tuin, is natuurlijk het meubilair en de decoratie. Om volop in je tuin te kunnen ontspannen en genieten, is het dan ook belangrijk om het meubilair en decoratie op te frissen of eventueel te vervangen. Maak je tuinmeubelen schoon en behandel het hout met speciale olie. Is het toch tijd om het meubilair te vervangen? Let er dan op dat je gaat voor kwalitatief goede meubelstukken dat gemaakt is van duurzame materialen. Je kunt bijvoorbeeld een stevige tuinset voor 6 personen kopen bij tuinmeubelwereld. Maak de tuin af met mooie accessoires en een parasol die ervoor zorgt dat je ook in de schaduw kunt genieten.

Verlichting

Een ander belangrijk element is de verlichting. Met de juiste verlichting zorg je ervoor dat je ook in de avond in je tuin kunt genieten en dat jouw tuin een gezellig sfeertje heeft. Plaats sfeerverlichting, zoals lantaarns, lichtslingers of fakkels in je tuin om een gezellig sfeertje in je tuin te krijgen. Verder kun je verlichting die werkt op zonne-energie in je tuin installeren. Dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar zal jou ook energie kosten besparen.

Na het doorlopen van deze stappen zal je tuin grotendeels klaar zijn. Zorg voor een schone tuin, een vruchtbare bodem voor je nieuwe planten en mooi tuinmeubilair. Je kunt bijvoorbeeld een lounge tuinstoel online bestellenzodat je heerlijk in je tuin kunt ontspannen. Met de juiste verlichting is je tuin helemaal klaar voor dit seizoen!