In beeld

IT Academy start leergang over privacywetgeving, risico’s en praktische tools

IT Academy Noord-Nederland start op 3 oktober met de nieuwe leergang Privacy. In vier dagen, verspreid over vier weken, staan de thema’s Theorie en praktijk van privacy, Risico’s en ethiek, De brug tussen privacy en informatiebeveiliging en In de praktijk centraal. Het traject wordt aangeboden op de Zernike Campus in Groningen en de inschrijving is sinds kort geopend.


Leestijd: 1 minuut

Beschik als privacyprofessional over de juiste basis

Professionals leren onder andere hoe zij het beste de privacyrisico’s in kaart kunnen brengen bij het verwerken van gegevens. Dit heet ook wel een DPIA: een data protection impact assessment. Ook om te leren hoe je handig gebruik kunt maken van een verwerkingsregister is de leergang Privacy handig. Deze leergang is ook ontwikkeld voor professionals die willen weten of een bepaalde verwerking rechtmatig plaatsvindt. Gedurende het traject staat leren van experts uit het werkveld voorop.

Deelnemers duiken samen in de geschiedenis van privacy, de basisprincipes van AVG en meer. Deelnemers van de leergang worden geholpen met het navigeren van wat moet, wat kan en wat ethisch verantwoord is. Zo leren zij privacyrisico’s identificeren en beheren in samenhang met informatiebeveiliging. Waaronder de verschillen en overeenkomsten, normenkaders en de noodzaak van beschermingsmaatregelen.

De leergang Privacy

Na 17 edities leergang Functionaris Gegevensbescherming (FG) en circa 180 alumni biedt de IT Academy, onderdeel van de Hanze, de nieuwe leergang Privacy aan. Deze leergang is de opvolger van de leergang FG en heeft een vernieuwd en uitgebreid programma. De leergang wordt aangeboden voor professionals die hun kennis willen verbreden en zich willen specialiseren in het vakgebied. Op de opleidingspagina van de IT Academy staat meer informatie over het programma.