In beeld

Meerstad viert opengaan Meerstadlaan

Na jaren van voorbereidingen en werkzaamheden kan verkeer sinds begin augustus weer over de Meerstadlaan rijden. Dat viert Meerstad zaterdag met Meerstadjers, omwonenden en samenwerkingspartners.


Leestijd: 1 minuut

Duurzame karavaan

Om de opening van de weg te vieren, rijden de deelnemers in een duurzame karavaan van P+R Meerstad over de Meerstadlaan richting Park Meerstad. Daar proosten de aanwezigen op deze mijlpaal en zijn de voertuigen uit de karavaan te bewonderen.

De Meerstadlaan is zaterdag voor ander verkeer afgesloten van 15.00 uur tot ongeveer 15.30 uur. Het fietspad is wel bereikbaar.

Meerstadlaan

De Meerstadlaan is de nieuwe hoofdontsluitingsweg voor Meerstad. Hij ligt tussen de A7 en Meerstad en loopt van de P+R Meerstad naar de Vossenburglaan. Auto’s, fietsen en openbaar vervoer hebben hiermee een nieuwe snelle route gekregen. De rijbanen zijn gescheiden door een groene strook. De planning is dat daar aankomend plantseizoen bomen in komen. Op verzoek van inwoners van Middelbert is er geen kruising gekomen met de Middelberterweg. De Meerstadlaan loopt er onderdoor.