In beeld

Partnerbijdrage

Start een loopbaan in de ICT met module Business IT

Op 15 februari start de basismodule Business IT van de Hanzehogeschool Groningen. Een module die is ontwikkeld voor eenieder die op het snijvlak van business en IT werkt óf de ambitie heeft om een verbindende rol te vervullen tussen de organisatie en IT. Gedurende vijf maanden, 1 dag per week, gaan deelnemers aan de slag met requirements analyses, bedrijfskunde, IT Service Management en Business Process Management.


Leestijd: 1 minuut

Een loopbaan starten in de IT

Momenteel is de vraag naar ICT’ers erg groot. De module Business IT is zeer geschikt als start voor een loopbaan in de ICT. Zo kunnen deelnemers na afloop van het opleidingstraject op basis van een agile-benadering een requirementsanalyse uitvoeren. Inclusief het opstellen van use cases, user stories en een architectuur.

Maar ook leren deelnemers meer over de invloed van informatietechnologie op bedrijfsprocessen van een organisatie. Na het afronden van de module zijn zij ook bekend met de huidige best practices rondom het inrichten en aansturen van de levering van IT-diensten en het commercieel aanbieden daarvan. Na het succesvol afronden kunnen deelnemers een bedrijfsproces binnen een organisatie verbeteren, analyseren, (her)ontwerpen en implementeren.

De module Business IT is geschikt voor bestaande key-users en functioneel beheerders die zich verder willen ontwikkelen op hbo-niveau. Daarnaast is de module ook uitermate geschikt voor deelnemers die een loopbaan in de ICT willen starten op het snijvlak van business en ICT. De module biedt een brede basis in het vakgebied en is daardoor zeer geschikt voor professionals die zich verder willen ontwikkelen. Bijvoorbeeld op het gebied van functioneel beheer, informatie beheer en informatie en/of datamanagement.

Na het behalen van deze module ontvangen deelnemers een hbo-certificaat van de Hanzehogeschool Groningen. De module heeft een studielast van 30 European Credits (1 punt staat voor 28 uur studiebelasting).

HBO-ICT deeltijd

De module Business IT is een onderdeel van de HBO-ICT deeltijdopleiding van de Hanzehogeschool Groningen. Deze brede vierjarige opleiding kent flexibele leerroutes en modules die aansluiten op de behoefte van de markt. Naast Business IT worden ook modules op het gebied van onder andere data, programmeren en security aangeboden.

Voor aanvullende informatie wordt graag verwezen naar de website van IT Academy Noord-Nederland.