In beeld

Partnerbijdrage

Start kaartverkoop derde muziektheatervoorstelling van Zummerbühne

Na twee uitverkochte voorstellingen (Hollands Hoop in 2022 en Ripperda in 2023) start nu ook de kaartverkoop voor de derde muziektheatervoorstelling van Zummerbühne. De nieuwe productie is van 14 augustus tot en met 8 september 2024 te zien in Oosterwijtwerd. Meer informatie over de nieuwe productie volgt na afloop van de serie voorstellingen van Ripperda.


Leestijd: 2 minuten

Foto | Reinout Douma
Foto | Reinout Douma

In 2024 presenteert Zummerbühne een nieuwe muziektheatervoorstelling op een andere plek in de provincie Groningen. Dit keer bij een karakteristiek Groningse locatie: de wierde van Oosterwijtwerd, bij Eetcafé de Boerderij. Oosterwijtwerd is een klein dorp met 150 inwoners tussen Loppersum en Appingedam in de gemeente Eemsdelta. De voorstelling wordt wederom uitgevoerd door een cast van professionele acteurs en musici, aangevuld met amateurs uit de regio.

“Dit jaar hebben veel mensen achter het net gevist. We krijgen veel vragen of er nog extra voorstellingen van Ripperda komen. Met de start van de kaartverkoop voor de productie van 2024 willen we mensen de kans bieden nu al een kaart voor volgend jaar te kopen. Zo zijn ze er zeker van dat ze erbij zijn”, aldus zakelijk leider Emil Klok. “We zijn verheugd dat we ook nu al plannen kunnen presenteren voor de productie van volgend jaar. Dat is natuurlijk dankzij het vertrouwen van Toukomst”.

Kaartverkoop start maandag 14 augustus

Kaarten zijn vanaf maandag 14 augustus 2023 om 12.00 uur verkrijgbaar via zummerbuhne.nl/2024 De reguliere kaarten kosten € 35 per stuk (voor de voorstellingen op woensdag, donderdag en zondag) en €37,50 (voor de voorstellingen op vrijdag en zaterdag). Ook is het weer mogelijk om voorafgaand aan de voorstelling te genieten van een meergangendiner uit de regio. Kaarten voor het diner zijn alleen beschikbaar als combiticket voor een totaalprijs van € 75 per persoon (op woensdag, donderdag en zondag) en voor € 77,50 per persoon (op vrijdag en zaterdag).

Over Zummerbühne

Zummerbühne produceert grootschalig, herkenbaar muziektheater met een sterke verbinding met Groningen. Ieder jaar op een andere plek in de provincie, ieder jaar met een andere voorstelling. Uitgevoerd door professionele acteurs en musici van naam, aangevuld met amateurs uit de regio. De eerste voorstelling Hollands Hoop was een groot succes. 23.000 bezoekers zagen de voorstelling, verdeeld over 23 uitverkochte zomerse speelavonden op Hoog Hammen in Overschild. Alle 24.000 tickets voor de tweede muziektheatervoorstelling Ripperda waren drie weken voor de start van de speelperiode verkocht.

Zummerbühne is een idee van acteur Marcel Hensema en componist Reinout Douma. Reinout Douma, artistiek leider en Emil Klok, zakelijk leider werkten dit idee uit voor het programma Toukomst van Nationaal Programma Groningen. Met een bijdrage uit Toukomst kan Zummerbühne een vliegende start maken en meerjarig nieuw muziektheater op locatie ontwikkelen en produceren in de provincie Groningen.