In beeld

Tips om goed te ondernemen in Groningen!

Dat Groningen een leuke studentenstad is, dat weet bijna iedereen wel. Maar dat de stad Groningen ook een perfecte stad is om te ondernemen, dat is minder bekend. Ben je net begonnen met ondernemen in deze mooie stad of heb je plannen om dit te gaan doen, dan helpt dit blog je op weg!


Leestijd: 2 minuten

De juiste techniek

Waar je in Nederland ook gaat beginnen met ondernemen, het begint tegenwoordig met de juiste technologie. Anders kun je bijna niets. Zo is het goed om te kijken naar een professionele telefoon, zoals een zakelijke Samsung. Als je alles vanaf je privé telefoon begint te doen, zul je zien dat dit op een gegeven moment tegen je gaat werken en je privé en zakelijk niet goed gescheiden kan houden. Daarnaast kun je een zakelijk abonnement aftrekken bij de Belastingdienst wanneer je hiervoor zakelijk aangifte doet. En wil je nog een tip voor de beste Samsung van dit moment? Kijk dan eens naar hun nieuwste model, de S24.

Locatie

Aangezien Groningen een vrij compacte binnenstad heeft, die goed bereikbaar is via het openbaar vervoer, is het aan te raden om iets te huren in deze binnenstad. Je zult zien dat veel ondernemers hier hun bedrijfje gevestigd hebben, waardoor je zo bij elkaar binnen kunt lopen en een zakelijke afspraak zo gemaakt is. Daarnaast scheelt het natuurlijk veel tijd en geld als je niet steeds de auto hoeft te pakken voor een afspraak. En wil je even buiten de deur wat eten of drinken, of gewoon boodschappen doen? Ook dat is allemaal op maximaal 5 minuten lopen.

Betrek de studenten erbij

Wat je ook van de studenten vindt in Groningen, betrek ze bij jouw bedrijf! Ze zijn slim, jong, flexibel en hebben een groot netwerk. Perfect dus om er een paar bij je te laten werken! Vaak hebben ze ook een open blik en daarom een verfrissende kijk op bepaalde bedrijfsprocessen of zien ze waar er kansen in de markt liggen!

Je eigen netwerk

Groningen heeft een heeft een levendige ondernemersgemeenschap, met tal van netwerkevenementen, meetups en co-working spaces. Maak gebruik van deze kansen om contacten te leggen, ideeën uit te wisselen en potentiële samenwerkingen te verkennen. Sluit je aan bij lokale ondernemersverenigingen of online platforms om op de hoogte te blijven van nieuws en ontwikkelingen in de stad. En dit gecombineerd met het netwerk van jouw werkende studenten, zorgt voor een heel groot en divers netwerk!

Ondersteuning en subsidie

Groningen biedt een scala aan ondersteuningsprogramma’s en subsidies voor startende ondernemers. Zoek dit uit en informeer hier eventueel naar bij de Kamer van Koophandel of de gemeente, maak hier gebruik van en laat je bedrijf groeien!

Wees creatief

Wil je iedereen laten weten dat je er bent en wat je aanbiedt! Wees dan creatief met een typisch Groningse actie, zodat je laat zien dat je Groningen ook helemaal omarmt. Waar je dan aan moet denken? Denk aan het uitdelen van gratis eierballen op een drukke zaterdagmiddag in een bakje met jouw logo of slogan erop!

Ondernemen in Groningen biedt een schat aan kansen voor wie bereid is om ze te grijpen. Door de lokale markt te begrijpen, te netwerken, ondersteuning te zoeken en creatief te zijn kun je het beste halen uit wat deze bruisende stad te bieden heeft!