In beeld

Tips om je woning te beveiligen voor de donkere maanden

Met de donkere maanden in aantocht, is het belangrijker dan ooit om je woning goed te beveiligen. Het is steeds vroeger donker, wat het voor inbrekers aantrekkelijk maakt om ongezien hun slag te slaan. In het onderstaande artikel staan waardevolle tips om het huis veilig te houden tijdens de herfst- en wintermaanden. Van het gebruik van rolluiken tot een slim beveiligingssysteem.


Leestijd: 2 minuten

1. Investeer in rolluiken

Rolluiken zijn een uitstekende manier om een woning te beschermen tegen inbraak. De stevige luiken kunnen elektrisch worden bediend en gemakkelijk worden gesloten om ongewenste gasten buiten te houden. Zorg ervoor dat je kiest voor rolluiken met anti-optilveren. Deze stugge veren schieten op slot als de lamellen naar beneden zijn, waardoor het vrijwel onmogelijk is om de rolluiken op te tillen. Naast de inbraakwerende eigenschappen hebben rolluiken nog een aantal andere voordelen. De buitenzonwering kan bijvoorbeeld een kamer volledig verduisteren en heeft ook een isolerende waarde. In de winter gaat er dus minder warmte verloren via de ramen, waardoor de verwarming minder hard hoeft te werken. Lees meer over de mogelijkheden en stel jouw ideale rolluik samen in een paar simpele stappen.

2. Verlicht je eigendom

Goede verlichting is een hele effectieve manier om inbrekers af te schrikken. Plaats daarom buitenverlichting rondom de woning en voornamelijk bij de ingangen. Verlichting met een bewegingssenor kan erg handig zijn, omdat het direct licht schijnt op onverwachte bezoekers.

3. Sluit ramen en deuren

Het is natuurlijk heel vanzelfsprekend, maar toch een belangrijk aandachtspunt: zorg ervoor dat alle ramen en deuren goed zijn afgesloten voordat je het huis verlaat of ’s avonds gaat slapen. Vergeet ook de garage en schuur niet.

4. Gebruik veilige sloten

Een ander belangrijk aspect van woningbeveiliging is de keuze voor veilige sloten. Kies voor hang- en sluitwerk met het politiekeurmerk Veilig Wonen. Deze sloten zijn getest en goedgekeurd volgens strenge veiligheidsnormen. Het versterkt de beveiliging van de woning en zorgt daarnaast voor een gevoel van rust.

5. Installeer beveiligingscamera’s

Het hebben van zichtbare camera’s kan op zichzelf al een afschrikkend effect hebben op potentiële inbrekers. Maar het is ook handig om videobeelden terug te kunnen kijken als je een situatie niet vertrouwd. Installeer dus gerust één of meerdere slimme camera’s rondom de woning. Een deurbel met camera is ook een goede aankoop.

6. Zorg voor een bewoonde indruk

Ga je voor een langere tijd de deur uit? Zorg er dan voor dat de woning er altijd bewoond uitziet. Gebruik tijdschakelaars voor de verlichting en vraag of de buurvrouw de post uit de brievenbus wilt halen.

Met deze 6 tips kun je met een gerust gevoel de donkere maanden tegemoet gaan.