Labelen is natuurlijk iets dat vooral het uitpakken een stuk makkelijker maakt, maar het zorgt er ook voor dat je dozen, koffers en tassen met spullen meteen in de juiste ruimte kunt zetten. Om ervoor te zorgen dat er geen onduidelijkheid ontstaat, vooral wanneer je al vroeg begint met het inpakken van spulletjes, is het slim om iedere doos van twee labels te voorzien. Zowel welke spullen erin zitten, als de ruimte waar ze horen. Denk aan een label met daarop “bestek en tupperware” plus het woord “keuken”. Plak de labels aan verschillende zijden, zodat het niet uitmaakt hoe je dozen wegzet of stapelt.
Verzamelen en groeperen
Het groeperen van spullen is niet alleen iets dat Marie Kondo gebruikt voor het opruimen van je woning, maar het is ook erg handig voor een aankomende verhuizing. Zorg ervoor dat je dingen die bij elkaar horen of ongeveer hetzelfde zijn, ook bij elkaar in een doos stopt. Voor spullen die je een langere periode niet gebruikt, kun je dit al ruim van tevoren doen. Denk aan kerstspullen, winterjassen, bakspullen, snorkelgerief, enzovoorts. Het jezelf nog iets makkelijker maken? Kies dan voor een opslagruimte huren in Groningen. Zo ben je alvast een lading kwijt, die je na alle drukte op je gemak kunt verhuizen naar je nieuwe stek.
Duurzaam inpakken
Deze tip is een klein beetje in strijd met de eerdere tips, maar wel ontzettend milieuvriendelijk. Gebruik namelijk je handdoeken, dekentjes en dergelijke voor het beschermen van breekbare items. Hoewel dit betekent dat sommige spullen die niet bij elkaar horen toch in dezelfde doos terechtkomen, is het wel een uitzondering waard. Je bespaart zo namelijk veel aan verpakkingskosten (zoals noppenfolie) en het is ook nog eens veel milieuvriendelijker dan al dat plastic dat je maar eenmalig gebruikt.
Slim parkeren
Woon je ergens waar niet altijd voldoende parkeergelegenheid is, zorg er dan voor dat je de plekken die het dichtst bij jouw oude en nieuwe woning liggen op een slimme manier “reserveert”. Je kunt dit officieel doen en een vergunning aanvragen (meestal via gemeente Groningen), maar je kunt ook je oude en nieuwe buurtbewoners om hulp vragen. Zomaar afsluiten mag niet, maar door een briefje op te hangen met een vriendelijke boodschap kom je vaak al een heel eind. Zorg ook dat je weet hoe je moet betalen voor het parkeren bij je nieuwe woning.
Noodpakket maken
Het klinkt misschien een beetje drastisch, maar het maken van een soort noodpakket kan je heel wat stress besparen na een lange dag. Stop hier fris ondergoed, je tandenborstel, een laken, eten voor de kat, iets lekkers voor jezelf, en dergelijke in. Als de verhuizing erop zit hoef je maar één doos open te trekken en kun je de volgende dag met frisse moed aan de rest beginnen. Label deze “nood-doos” duidelijk, zodat je hem makkelijk kunt herkennen.