In beeld

Verhuizen in Groningen; pak het handig aan!

Verhuizen vanaf de nabije dorpen terug het centrum in, of juist andersom? Van het ene marktplein naar het andere, of kom je vanuit een andere provincie de Groningse culturen snuiven? Hoe je het ook wendt of keert, een verhuizing gaat meestal niet over één nacht ijs, en brengt heel wat handen en voeten in aarde. Trommel al je maten op, zorg ervoor dat de familie paraat staat en dat je jezelf een paar dagen uit roostert; er komt heel wat kijken bij een verhuizing!


Leestijd: 2 minuten

Gelukkig zijn er een aantal handigheidjes waardoor je jouw verhuizing al een stuk soepeler kan laten verlopen, en we geven je graag een aantal tips voor de dag van de verhuizing! Lees snel met ons mee en zorg ervoor dat je goed voorbereid aan het levens veranderende weekend begint; onderschat het niet! 

Busje huren

Veel mensen onderschatten de moeite die het kost om binnen een stad te verhuizen. Het gebeurt net iets te vaak; gezinnen die van de ene wijk naar de ander verhuizen, en denken dat ze hun meubels en al de andere ongein wel in ‘’een paar keer rijden’’ kunnen overbrengen. Helaas blijkt aan het eind van de dag vaak toch dat niets minder waar was; be prepared! Het gaat niet lukken met een enkele familie auto, nimmer door een paar keer op en neer te rijden. Wanneer je zelf gaat verhuizen, zorg er dan in ieder geval voor dat er een van klaar staat, en als het even kan liever nog een verhuiswagen waar jij zelf of één van je vrienden in mag rijden!

Binnenstad Groningen

Charmante huizen, leuke winkelstraten en een bruisend centrum… Groningen staat erom bekend. Maar waar de stad ook om bekend staat, zijn de smalle trapgangen in het centrum van de provinciehoofdstad! Vergis je hier niet in; je krijgt die mooie hoekbank waarschijnlijk niet één, twee, drie naar boven, en hetzelfde geldt voor de eettafel wanneer je de poten er niet van af haalt. Handiger is een bouwlift huren, of misschien zelfs een aanhangerkraan huren. Zo weet je in ieder geval zeker dat je jouw meubels zonder al te veel slagen of stoten op de eerste, tweede of zelfs derde verdieping van jouw pand krijgt.

Verhuisbedrijf

Misschien wil je er liever niet aan geloven, maar het kan een hoop gedoe en stress schelen als je er toch voor kiest een verhuisbedrijf in te schakelen wanneer het gaat om het verhuizen van je spullen. Op die manier geef je een hoop moeite uit handen, en kan je je zelf meer bezighouden met het inrichten van je nieuwe huis!