In beeld

Waarom kan het schoonmaken van je dakgoot door Univé slim zijn?

Dakgoten zijn een ideale manier om regenwater af te voeren, naar de grond of om op te vangen in een regenton. In dakgoten kan echter allerlei troep ophopen. Denk aan mos dat loslaat van de dakpannen en bladeren van de bomen die erin terechtkomen. Liggen de dakgoten te vol met dit soort vuil, dan is de kans groot dat het regenwater over de dakgoot heen stroomt. Ook kan zich in de regenpijp een verstopping voordoen, die iets lastiger te verhelpen is. Wil je problemen als deze graag voorkomen, dan kun je het schoonmaken dakgoot door Univé laten doen.  Daarmee heb je zelf geen omkijken naar het reinigen en bespaar je jezelf flink wat lichamelijke arbeid.


Leestijd: 2 minuten

Hier bestaat het pakket uit

Het is misschien niet het eerste wat in je opkomt om het reinigen van de dakgoten uit te besteden aan Univé. Toch zijn er steeds meer die hiervoor kiezen. Bij deze verzekeraar betaal je maandelijks vanaf een paar euro, waarvoor je in ruil elke herfst kunt rekenen op een schone dakgoot. Daarmee voorkom je eenvoudig problemen als lekkage en schade. Het pakket bestaat om te beginnen uit een visuele inspectie. Alles wordt nagekeken om ervoor te zorgen dat echt alle bladeren, modder en overig vuil verwijderd worden. Om dit te garanderen vindt er voorafgaand altijd een visuele inspectie plaats. Zo komt de expert er eenvoudig achter wat er precies gedaan moet worden. Heeft de dakgotenservice plaats gevonden, dan kun je er weer een vol jaar tegenaan.

Taken die buiten de verzekering vallen

Het is echter ook belangrijk om te weten wat er níet is inbegrepen bij dit pakket, om zo teleurstellingen te voorkomen. Zo zal degene voor jou het reinigen van de dakgoot uitvoer enkel het aanwezige vuil verwijderen. Eventuele reparaties die moeten worden uitgevoerd vallen niet onder de werkzaamheden. Ook dakgoten die op een hoogte liggen van meer dan 7 meter worden overgeslagen, uit veiligheidsoverwegingen. Datzelfde geldt voor dakgoten die niet op een veilige manier te bereiken zijn. Deze vallen tevens buiten het pakket en dien je op een andere wijze schoon te (laten) maken. Tot slot is het schoonmaken van de buitenkant van de dakgoten geen onderdeel van het pakket.

Dit kost het reinigen van de dakgoot

Wat je overigens precies betaalt per maand aan premie, dat hangt af van de totale lengte van de dakgoten samen. Gaat het om een lengte tot 12 meter, dan profiteer je van het laagste premiebedrag. Is er maximaal 25 meter aan dakgoten om te reinigen, houd er dan rekening mee dat dit je wat meer kost. Bovendien dient er een toeslag betaald te worden voor elke extra meter die boven de 25 uitkomt. Via de website van Univé kom je eenvoudig achter de kosten. Goed om te weten is dat het reinigen van dakgoten deel uitmaakt van het Veilig Wonen-pakket van Univé. Hieronder vallen ook cv-ketelonderhoud en schoorsteenvegen. Mocht je interesse hebben in meerdere pakketten, dan kun je profiteren van een pakketkorting.