Sport

Aanvoerder Leon Williams definitief niet terug bij Donar

Leon Williams heeft de arbitragezaak die de aanvoerder van Donar had aangespannen tegen de club waar hij sinds 2019 speelt verloren. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Williams had een zaak aangespannen, omdat hij het niet eens was met de verlaagde contractaanbieding die de club hem vanwege de financiële problemen gedaan had.


Leestijd: 1 minuut

Het avondje Donar maakt Williams niet meer mee
Het avondje Donar maakt Williams niet meer mee

Dat gebeurde vanwege de slechte financiële situatie bij Donar. Op het moment dat Williams niet akkoord ging trok de club de aanbieding in, terwijl de international nog een doorlopend contract had. Bij de commissie eiste Williams dat het nog een jaar lopende contract gerespecteerd zou worden. Deze eis is nu verworpen. Gevolg is dat Williams en Donar per direct van elkaar af zijn.

Terwijl Williams en zijn jonge gezin nog in een huis van Donar wonen. Daarmee raakt hij niet alleen zijn baan, maar ook zijn woning kwijt. Hoe dit opgelost wordt is niet bekend. Interim-manager Jakob Klompien van Donar laat aan de krant weten niet inhoudelijk op de zaak wil reageren. Wel dat hij zich niet herkend in het verhaal zoals Williams het schetst.

Daarmee is Williams, kijkend naar de spelers, het slechts uit het faillissement van Donar gekomen. Veel clubs zijn al in voorbereiding in het nieuwe seizoen en hebben selecties al grotendeels rond. Daardoor zal het niet gemakkelijk zijn om snel een andere club te vinden, terwijl hij juist graag in Groningen wilde blijven.