Sport

Abbingh kan met Oranje wereldtitel niet prolongeren

Het Nederlands handbalteam met de Groningse Lois Abbingh in de gelederen is uitgeschakeld tijdens het WK in Spanje. Oranje verloor de beslissende wedstrijd tegen Noorwegen met 37-34 en gaat daardoor niet naar de kwartfinale. Abbingh en co begonnen goed aan het duel, maar verloren gaandeweg grip op de wedstrijd.


Leestijd: 1 minuut

Lois Abbingh is na haar zwangerschap weer een vaste waarde in Oranje
Lois Abbingh is na haar zwangerschap weer een vaste waarde in Oranje

De regerend kampioen van 2019 speelde op zich een prima wedstrijd. En 34 keer scoren tegen grootmacht en nummer één van de wereld Noorwegen is goed. Het jammere was dat Nederland de overtuigende start middels een 12-6 voorsprong onvoldoende een vervolg kon geven. Na een 17-17 ruststand kwam Oranje voor snel op achterstand en keek regelmatig tegen een nadelige marge van twee treffers aan. Nederland eindigde als derde in de groep achter de Noren en Zweden.

Het lukte niet meer om langszij te komen en was na vijf wedstrijden het WK voorbij. Het werd ook niet het toernooi van Abbingh. Daar waar de schutter twee jaar geleden een hoofdrol voor zich opeiste en uiteindelijk in de finale tegen Spanje de beslissende zevenmeterworp raak gooide was Abbingh haar bijdrage deze keer een stuk bescheidener. Ze kreeg ook minder speeltijd van bondscoach Monique Tijsterman. Tegen Noorwegen noteerde Abbingh drie treffers.

Abbingh reageerde na afloop bij de NOS. 'Ik denk dat we echt heel goed gespeeld hebben. Het is een heel raar gevoel dat we nu uitgeschakeld zijn. Zo'n wedstrijd had de finale kunnen zijn. Dit soort duels zijn mooi om aan het einde van het toernooi te spelen en niet nu.'