Sport

Abbingh legt het met Oranje royaal af tegen Noorwegen

Vorig jaar slaagden de Nederlandse handbaldames er tijdens het WK in om eindelijk eens van de supersterke Noren te winnen, maar een tweede keer zat er donderdagavond niet in. In het Deense Kolding verloor Oranje met de Groningse Lois Abbingh in de gelederen kansloos met 32-25.


Leestijd: 1 minuut

Abbingh topscorer tegen Duitsland, maar kans op halve finale verkeken
Abbingh topscorer tegen Duitsland, maar kans op halve finale verkeken

Het was de eerste wedstrijd voor Oranje in de hoofdronde. Om de kansen op de halve finale in eigen hand te houden had gewonnen moeten worden. Nu moeten Abbingh en co de laatste twee wedstrijden tegen Duitsland en Roemenië sowieso winnen en dan is Oranje afhankelijk van andere uitslagen om mogelijk het slotweekend te halen.

Het was niet zo dat de ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonade slecht speelde tegen Noorwegen, maar de Noren waren scherp als een mes en benutten iedere kans. Daardoor liep Nederland op de tenen en dat is lastig spelen. Abbingh was aan de beterende hand. De doelpuntenmachine was tot nu toe niet echt op gang gekomen. De aanvalster scoorde vier keer en heeft nu meer dan 700 interlanddoelpunten op haar naam staan in 158 interlands.

'Ik had toch wel het gevoel dat we de hele wedstrijd redelijk speelden, maar de details hebben de wedstrijd bepaald. Natuurlijk zijn zij ook gewoon goed. Maar ik denk niet dat wij veel voor de Noren onderdoen', aldus Abbingh na afloop tegen de NOS. Maandagavond om 18.15 uur staat de ontmoeting tegen Duitsland op het programma.