Sport

Abbingh pakt met Nederlands handbalteam de laatste kans

De ontlading was groot in Kolding. De speelsters van het Nederlands handbalteam met een stralende Lois Abbingh vielen elkaar in de armen na de 28-24 zege op Hongarije. Door deze overwinning plaatst Oranje zich na twee eerdere nederlagen voor de hoofdronde van het Europees kampioenschap en heeft plots weer alle kansen op meer.


Leestijd: 1 minuut

Abbingh pakt met Nederlands handbalteam de laatste kans
Abbingh pakt met Nederlands handbalteam de laatste kans

Door de zege neemt Oranje twee punten mee naar de volgende fase waarin drie wedstrijden gespeeld worden tegen Duitsland, Noorwegen en Roemenië. Noorwegen en Kroatië, waar Nederland al  van verloor, hebben beiden met vier punten de beste uitgangspositie. Het duel tegen de Noren is donderdagavond direct al een sleutelduel.

De opluchting bij Abbingh zal ook groot geweest zijn. Het is nog niet haar toernooi. Het schot valt niet en tot overmaat van ramp miste ze tegen Hongarije ook nog een strafworp. Abbingh noteerde slechts één treffer, maar wel een hele belangrijke. Bij een 25-23 voorsprong schoot ze in de slotminuten de bal in de rechterbenedenhoek. Dat bracht de marge op drie. Een beslissende voorsprong.

De zege op de Hongaren kreeg in de tweede helft vorm. Na een achterstand van drie treffers voor de pauze knokte de ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonade zich terug. De achterstand werd weggewerkt en vervolgens was het erop en erover. De verdediging ging beter functioneren en er werd keihard gewerkt. Deze karakterzege geeft Abbingh de kans om alsnog te gaan schitteren. Hopelijk donderdagavond vanaf 20.30 uur tegen Noorwegen al. (Foto archief: Oranje na een eerdere zege)