Sport

Alieke Tuin weer geselecteerd voor Oranjeleeuwinnen

Voetbalster Alieke Tuin is door bondscoach Andries Jonker weer geselecteerd voor de komende interlands van de Oranjeleeuwinnen. De uit Winsum afkomstige Tuin werd begint november voor het eerst opgeroepen voor Oranje, maar debuteerde toen nog niet.


Leestijd: 1 minuut

Alieke Tuin weer geselecteerd voor Oranjeleeuwinnen
Alieke Tuin weer geselecteerd voor Oranjeleeuwinnen

De 22-jarige Tuin is aanvalster en is bezig aan haar eerste seizoen bij Fortuna Sittard. De Limburgse ploeg staat verrassend derde in de vrouweneredivisie. Mede dankzij Tuin. In dertien duels maakte ze één doelpunt, op 29 januari in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, en leverde drie assists af. In november wilde Jonker Tuin een keer aan het werk zien bij Oranje en dat is blijkbaar zo goed bevallen dat ze wederom opgeroepen is.

Het gaat in dit geval om twee oefenwedstrijden tegen Oostenrijk. Deze duels staat voor vrijdag 17 en dinsdag 21 februari op het programma en worden afgewerkt onder vermoedelijk prima weersomstandigheden op Malta. Oostenrijk is de nummer negentien op de FIFA-ranglijst. Oranje staat achtste en won de afgelopen vijf ontmoetingen tegen de Oostenrijkers. De duels staan in het teken van het naderende WK komende zomer in Australië en Nieuw-Zeeland