Sport

Alle spelers vernieuwd Donar bekend

Met het aantrekken van Juwann James heeft Donar de selectie voor het komende seizoen compleet. De 33-jarige James is afkomstig van de Zwitserse kampioen Fribourg Olympic en een oude bekende van de nieuwe coach Ivan Rudež. De selectie van Donar bestaat uit twaalf spelers.


Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk
Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Na zijn opleiding aan de James Madison University in Georgia werkte James zich op van Ierland naar de Franse derde en later tweede divisie, alvorens de overstap te maken naar Zwitserland bij de Lions de Genève, waar hij samenwerkte met Rudež. Daar speelde de sterke man voor onder het bord vier seizoenen.

Vervolgens stapte hij over naar Le Portel, maar keerde na enkele wedstrijden terug op het oude nest. In de daaropvolgende jaren switchte hij naar Neuchatel en Lugano. Afgelopen jaar speelde hij twee wedstrijden voor Hoops in Libanon, maar Fribourg legde hem vast voor de rest van het seizoen. Hij noteerde daar gemiddelden van 11 punten en bijna 5 rebounds per wedstrijd.

De selectie van Donar voor het seizoen 2020-2021 bestaat uit de volgende spelers: Thomas Koenis, Leon Williams, DaVonté Lacy, Jarred Ogungbemi-Jackson, Kjeld Zuidema, Nesta Agasi, Will Moreton, Sheyi Adetunji, Damjan Rudež, Willem Brandwijk, Justin Watts en Juwann James.