Sport

Amateuroverzicht 28/29 april

In het amateurvoetbal nadert de ontknoping van het seizoen 2000/2001. Komend weekeinde staat in veel klassen de laatste speelronde op het program.


Leestijd: 1 minuut

Bij de Stad-Groninger zaterdagclubs is Oranje Nassau in 1E definitief veilig na een uitzege op CVVB (2-4). Wellicht wordt de club volgend jaar vergezeld door een andere Groningse club. The Knickerbockers verzekerden zich door een 2-1 zege op Staphorst van de derde periode en kunnen in de nacompetitie promotie afdwingen.
In de derde klasse C is Lycurgus inmiddels kampioen en promoveert naar 2L. Paddepoel, dat momtenteel vijfde staat krijgt volgend seizoen gezelschap van stadgenoot PKC’83, dat al weken geleden promotie afdwong door het kampioenschap in 4C.

Bij de zondagamateurs lijkt Be Quick zich ondanks een nederlaag bij HSC’21 (2-1) simpel te handhaven. In 1F dreigt GRC Groningen in de nacompetitie terecht te komen. Het verloor thuis met 2-3 van MSC en moet volgende week uit van WKE winnen om een plaats te kunnen stijgen. In 2L zijn de vier clubs uit Stad nog niet uitgespeeld. Gronitas kan de titel volgende week binnenslepen in de thuiswedstrijd tegen FVC. Gronitas moet winnen om de koploper in de laatste speelronde voorbij te streven. Forward speelt nacompetitie. Terwijl Velocitas (19 punten) en Helpman (15 punten) met nog twee duels te gaan strijden om rechtstreekse degradatie. Velocitas staat op een nacompetitieplek, maar kan degradatie nog ontlopen.

In 3B staan Oosterparkers en Rolder Boys beiden aan kop met 44 punten. Volgend weekeinde spelen beide clubs een uitwedstrijd. Mocht Oosterparkers de strijd of het eventuele beslissingsduel verliezen, heeft het nog altijd de nacompetitie achter de hand. Daarvoor kan VVK zich op de laatste competitiedag ook nog plaatsen. Een gelijkspel in een thuiswedstrijd tegen het al uitgespeelde Haren is voldoende. Club Italiano is sinds zondag veilig.

In 3C tenslotte wordt De Vogels kampioen. Woensdag en zondag heeft de club van Joop Gall in totaal aan één punt genoeg voor promotie. GVAV kan de nacompetitie nog halen.