Sport

Amerikanen Lycurgus voorlopig terug naar huis

Daar waar voor het weekend de Amerikaanse spelers van Donar al voorlopig naar huis gingen zijn de twee spelers van SAMEN. Lycurgus uit de Verenigde Staten ook op weg naar huis. Mitch Perinar en Collin Mahan vliegen maandagochtend terug naar respectievelijk Chicago en New York.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus haalt bekerfinale, maar die gaat vanwege corona niet door
Lycurgus haalt bekerfinale, maar die gaat vanwege corona niet door

Door alle maatregelen wordt zeker tot en met maandag 6 april niet getraind, zoals NOC*NSF zondag al adviseerde. Gezien de ernst van de situatie vinden staf en bestuur het vanuit goed werkgeverschap zeer belangrijk dat Perinar en Mahan thuis bij eigen familie kunnen zijn om de ontwikkelingen af te wachten. In het geval dat de competitie hervat wordt is de intentie dat beide spelers terugkomen naar Groningen.

Of beiden nog terugkomen hangt primair af van hoe het indammen van het coronavirus zich ontwikkelt. Daarnaast is het afwachten met welke scenario’s de volleybalbond Nevobo maandag komt. Beide zaken bepalen of er in het seizoen 2019/2020 nog gespeeld wordt of niet. De strijd om de landstitel blijft mogelijk onbeslist, maar Perinar en Mahan wonnen in ieder geval een maand geleden met Lycurgus wel de volleybalbeker.