Sport

Arjen Robben bij symposium FC Groningen om bewegen te bevorderen

Stichting FC Groningen in de Maatschappij organiseert samen met verschillende maatschappelijk partners van FC Groningen op woensdag 1 november het Meer & Beter Bewegen Symposium in Euroborg. Om antwoord te vinden hoe de gezamenlijke strijd tegen bewegingsarmoede beter vorm te geven.


Leestijd: 1 minuut

Euroborg decor voor symposium om bewegen te bevorderen
Euroborg decor voor symposium om bewegen te bevorderen

Er zijn verschillende sprekers ter inspiratie uitgenodigd. Waaronder de nog altijd fanatiek sportende Arjen Robben. Robben is ambassadeur van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Andere sprekers zijn onder andere, voormalig Commissaris van de Koning en bestuursvoorzitter van de stichting Max van den Berg, Remo Mombarg, Lector Bewegingsonderwijs en Jeugdsport verbonden aan de Hanzehogeschool en Simon Cageling, projectleider FC Groningen in de Maatschappij.

Er is een panelgesprek met onder meer oud-marathonschaatster en wielrenster Daniëlle Bekkering, huidig directeur bij het Healthy Ageing Network Noord Nederland en Bernard Wientjes, voormalig voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW en lid van de Nederlandse Sportraad. Samen met diverse partners wil de Stichting FC Groningen in de Maatschappij in Noord-Nederland aanzetten tot meer bewegen. Zo werden voor de zomer in de regio clinics georganiseerd om kinderen kennis te laten maken met voetbal, volleybal en basketbal.

Bewegingsarmoede is volgens FC Groningen een groot maatschappelijk probleem dat moet worden aangepakt en waar goede samenwerkingen voor nodig zijn om dit terug te dringen. De helft van alle Nederlanders beweegt te weinig en ontwikkelt overgewicht. Momenteel heeft één op de acht jongeren overgewicht en als deze ontwikkeling zich zo doorzet, is in 2040 maar liefst meer dan 65 procent van alle volwassenen te zwaar. In Noord-Nederland zijn deze cijfers zelfs nog iets hoger.

Het symposium duurt van 12.30 uur tot 17.00 uur en staat onder leiding van Hans Slender.