Sport

Arjen Robben scoort op het juiste moment

Slechts 1200 supporters waren er vanwege de coronamaatregelen live getuige van in de eigen Euroborg. Het eerste doelpunt van Arjen Robben voor FC Groningen sinds zijn terugkeer eind juni. Na ruim een kwartier drukte Robben vanaf de rand van het strafschopgebied beheerst af in de oefenwedstrijd tegen Arminia Bielefeld. De generale repetitie voor de competitie eindigde in 1-1.


Leestijd: 1 minuut

Seizoen FC Groningen voorbij na 1-0 nederlaag in Utrecht
Seizoen FC Groningen voorbij na 1-0 nederlaag in Utrecht

Het was het absolute hoogtepunt van de wedstrijd. Robben, die een dag eerder in het programma De Avondetappe van de NOS nog in het midden liet of hij er vanaf het begin bij zou zijn, startte in de basis en speelde 45 minuten. Zijn treffer geeft de supporter moed en dat is nodig, want het contrast met de tweede helft zonder de Bedumer was groot. FC Groningen ontbeert aanvallend vermogen. Dat probleem is niet nieuw, maar met minder dan een week voor het begin van de competitie wel steeds nijpender.

Ook achterin heeft de ploeg van trainer Danny Buijs met Mike te Wierik en Deyovaisio Zeefuik twee sterkhouders verloren. Wessel Dammers en Damil Dankerlui doen hun best, maar moeten hard werken om het niveau van de vertrokken verdedigers te evenaren. Maar voorin liggen met stip de grootste zorgen. Talent Romano Postema doet zijn best, maar laat vooralsnog zien het veelvoudig scoren in de jeugd niet direct te kunnen kopiëren naar de grote jongens.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is na het vertrek van Kaj Sierhuis begin dit jaar feitelijk al maanden op zoek maar een aanvalsleider, maar slaagt daar vooralsnog niet in. Komende zondag wacht om 16.45 uur PSV in eigen huis en dan moet er een strijdbare ploeg staan met of zonder spits.

Arminia Bielefeld, dit seizoen weer in de Bundesliga uitkomend, maakte vijf minuten van de openingstreffer van Robben de gelijkmaker en daarbij bleef het. Het doelpunt van de verloren zoon zal het enthousiasme ongetwijfeld aanwakkeren bij de fans en kwam op het juiste moment. Hoe dan ook zonder Robben lijkt de FC op voorhand geen spectaculaire rol te gaan spelen in de Eredivisie, maar gelukkig is de bal ook dit seizoen rond.