Sport

Bauke Mollema al volop aan het trainen in Australië

Bauke Mollema is waarschijnlijk één van de eerste wielrenners die is neergestreken in Australië ter voorbereiding op het WK wielrennen. Terwijl veel renners afgelopen weekend nog in Canada actief waren of de laatste etappes van de Ronde van Spanje afwerkten had Mollema geen wedstrijdverplichtingen en kon bijtijds afreizen.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema eindigde als achtste in de Tour de Wallonië
Bauke Mollema eindigde als achtste in de Tour de Wallonië

Gezien de lange reis en de te overbruggen tijdsverschillen is goed acclimatiseren waarschijnlijk een belangrijk punt. Mollema mag voor het eerst in zijn loopbaan ook meedoen aan de tijdrit en kan direct zondag al aan de bak in de tijdrit over ruim 34 kilometer. Daarom moest hij ook eerder naar Down Under in vergelijking met veel renners die alleen in de wegwedstrijd, op zondag 25 september, in actie komen. Vandaag reed de Groningen onder meer twee ronden op het tijdritparcours.

Het WK wordt verreden rond Wollongong in de buurt van Sydney. Mollema laat weten dat alles oké is en het parcours inmiddels verkend heeft. 'Het is best een mooi parcours. We rijden veel in de stad met veel bochten en lichtjes op en af. Ik denk dat het me wel ligt, maar veel zal toch afhangen van de vorm van de dag.'

Naast de tijdrit en de wegwedstrijd mag Mollema op woensdag 21 september aan de bak in de mixed relay met Daan Hoole, Mathieu van der Poel, Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten en Riejanne Markus. Op dat onderdeel werd Mollema in 2019 al eens wereldkampioen. In het Engelse Yorkshire liet Nederland destijds Duitsland en Engeland achter zich. Het is nu voor Mollema te hopen dat hij drie keer de vorm van de dag heeft om te kunnen excelleren.