Sport

Bauke Mollema blijft alert in Frankrijk

De benen van Bauke Mollema lijken met de dag beter te worden in de Tour de France. Terwijl de klassementsrenners elkaar in de klimmende finale naar Mont Aigoual aan bleven keken schudde de Groninger er nog even een sprintje uit om zichzelf nog even te tonen. Mollema staat gedeeld vijfde op 13 seconden van geletruidrager Adam Yates.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers
Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers

Het leverde een zesde plaats op. De vlucht van de dag redde het voor het eerst deze ronde. De Kazach Alexey Lutsenko kwam na 191 kilometer solo over de streep. De favorieten reden in sneltreinvaart naar de finish, maar ze deden elkaar geen pijn. Pas op het allerlaatst kwam er beweging. Julian Alaphillipe ging op zoek naar een paar secondes tijdwinst. Mollema volgde het spoor van de Fransman.

De vijfde plek leverde de Fransman een seconde tijdwinst op. Mollema werd in dezelfde tijd geklasseerd als de favorieten. De klimmer oogde fris en uit het interview na afloop voor de camera van de NOS bleek dat hij goed in zijn vel zit. 'Ik had wel een iets zwaardere koers verwacht. De laatste klim was niet lastig genoeg. Op het eind wilde ik gewoon van voren zitten.'Dit soort finish ligt mij goed. Niet te steil en dan heb ik vaak nog wel een sprintje in de benen.'

Vrijdag kan Mollema in de zevende etappe zich vermoedelijk weer verschuilen in het peloton. Op weg naar Lavour is het weer aan de sprinters met in de finale kans op waaiers vanwege de wind. Mogelijk is daar alertheid gevraagd.