Sport

Bauke Mollema blijft in Australië voor nog twee koersen

Bauke Mollema is zijn seizoen afgelopen week begonnen met een vijftiende plaats in het algemeen klassement van de Tour Down Under. Het was de eerste keer dat de 37-jarige renner, die aan zijn zeventiende seizoen is begonnen, mee deed aan deze Australische etappekoers.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema lost het startschot tijdens zijn eigen Bauke Mollema Tocht in 2023
Bauke Mollema lost het startschot tijdens zijn eigen Bauke Mollema Tocht in 2023

Mollema, tegenwoordig met baard, keek tevreden terug op de eerste vijf koersdagen van het nieuwe seizoen. Het algemene gevoel was prima. Vooral de warmte met een paar dagen van bijna 35 graden was even wennen. In de slotetappe naar Mount Lofty kwam Mollema met een negende plaats het beste voor de dag. ‘Het was de hele dag koers. Dat is toch fijner dan alleen in de finale volle bak.’

De Groninger gaf uiteindelijk een minuut en twee seconden toe op winnaar de Britse winnaar Stephen Williams. Het Australische avontuur zit er nog niet op voor Mollema. Hij rijdt nog twee eendaagse wedstrijden. Donderdag de Surf Coast Classic, een wedstrijd van bijna 160 kilometer en zondag volgt de Cadel Evans Great Ocean Road Race over 176,5 kilometer. Daarna vliegt Mollema met zeven koersdagen in de benen terug naar Monaco.

Om zoals het nu lijkt pas eind februari weer uit zijn hok te komen voor twee eendaagse koersen in Frankrijk om begin maart te vervolgen met Parijs-Nice. De Rit naar de zon deed Mollema twee jaar geleden voor het laatst aan mee en eindigde toen als achttiende.