Sport

Bauke Mollema eindigt seizoen als twintigste op wereldranglijst

Het seizoen zit erop voor Bauke Mollema. Afgelopen zaterdag eindigde de Groninger als twintigste in zijn geliefde Ronde van Lombardije. Mollema sluit het jaar als twintigste op de wereldranglijst. Hij stond elfde, maar verloor bij de laatste update nog een aantal plekken. Twee jaar geleden noteerde Mollema zijn beste notering; elfde.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema op weg naar twintigste grote ronde
Bauke Mollema op weg naar twintigste grote ronde

De 34-jarige Mollema stapte ruim tachtig dagen op de fiets. Hij opende het seizoen op 3 februari in de Ster van Bessegès. Het absolute hoogtepunt was zijn etappezege in de Tour de France op zaterdag 10 juli, waar Mollema een solo van ruim dertig kilometer winnend afrondde in Quilan. Na 2017 zijn tweede ritzege in de belangrijkste koers van het jaar.

Daarvoor zegevierde Mollema op 19 februari in de eerste etappe van de rittenkoers Tour des Alpes Maritimes et du Var in Frankrijk. En amper twee weken later was de man van Trek Segafredo de beste tijdens de Italiaanse eendagskoers Trofeo Laigueglia. Daarnaast noteerde Mollema diverse ereplaatsen en werd hij tijdens het EK en WK mixed relay respectievelijk derde en tweede.

Mollema heeft voor komend seizoen nog een doorlopend contract bij Trek Segafredo.