Sport

Bauke Mollema gaat dit jaar voor Giro d' Italia en Tour de France

Bauke Mollema heeft dit jaar twee grote rondes op het programma staan. In mei rijdt de Groninger aan de zijde van kopman Vicenzo Nibali de Ronde van Italië en op zaterdag 26 juni staat Mollema met klassementsambities aan de start van zijn elfde Ronde van Frankrijk. Hij heeft zijn pijlen ook gericht op de Olympische wegwedstrijd in Tokio.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers
Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers

De vorige Tour de France eindigde abrupt op 11 september in de 13e etappe. Mollema zeilde uit een flauwe bocht en brak zijn val ongelukkig in een greppel waar stenen lagen. Een gecompliceerde polsbreuk was het gevolg. Daar is de 34-jarige renner goed van hersteld. Tijdens het fietsen heeft hij geen klachten meer. Gevolg was dat Mollema door het vroegtijdig afgebroken seizoen eerder weer begon met trainen en nu iets voorligt op schema.

Sinds zondag is zijn ploeg Trek Segafredo in Spanje in de buurt van Denia op trainingskamp om nog een goeie conditionele slinger te geven richting een hopelijk zo vlekkeloos mogelijk seizoen. Ondanks dat de Tour Down Under en de Trofeo Mallorca alweer geschrapt zijn. Mollema begint zijn seizoen op woensdag 3 februari in Frankrijk tijdens de Ster van Bessèges. Via een aantal andere Franse koersen en de Strade Bianche begin maart zijn de Amstel gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik belangrijke doelen in het voorjaar.

Daarna volgen de Giro en de Tour. Vijf dagen na het einde van de Ronde van Frankrijk staat de Olympische wegwedstrijd op de rol. Twee grote ronden lijken hem de beste voorbereiding op deze koers, waar hij overigens nog niet voor geselecteerd is. 'Ik wilde zelf graag twee grote rondes rijden. Ik hou daarvan. De combinatie van de Giro en de Tour heb ik eerder gedaan. Dat beviel toen goed. Het is ook de beste combinatie richting de Spelen.'