Sport

Bauke Mollema heeft zin in het nieuwe seizoen

Bauke Mollema begint woensdag officieel aan zijn zestiende seizoen als beroepswielrenner. Toch is het na zoveel seizoenouvertures pas de eerste keer dat de Groninger aftrapt in de Ronde van Valencia. Een sterk bezette vijfdaagse etappekoers. Mollema laat vanuit Spanje weten er klaar voor te zijn. 'Ik heb er zin in.'


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema eindigde als achtste in de Tour de Wallonië
Bauke Mollema eindigde als achtste in de Tour de Wallonië

De inmiddels 36-jarige Mollema kwam op 8 oktober voor het laatst in actie met een zevende plaats in de Ronde van Lombardije. Na een royale vakantie werkte de renner van Trek Segafredo de afgelopen maanden vanuit zijn woonplaats Monaco aan een goede vorm voor de start van het nieuwe seizoen. Medio januari was er nog een trainingskamp van elf dagen met de ploeg in Spanje.

In de voorbereiding heeft Mollema het iets anders aangepakt dan de afgelopen jaren door wat vaker te gaan hardlopen. 'Dat deed ik vroeger veel voordat ik ging wielrennen. De afgelopen jaren heb ik al vaker geprobeerd het weer op te pakken, maar een paar keer te fanatiek begonnen. Dat ging dit jaar goed. Ik heb het beter opgebouwd en in combinatie met nieuwe schoenen liep het lekker.'

Qua voorbereiding wil Mollema er wel direct staan. 'Ik hoop in Valencia en later vooral in de Ronde van de Algarve wel weer goed voor de dag komen.' Te beginnen dus in Valencia. Vijf dagen door bergachtig terrein over een totale afstand van bijna achthonderd kilometer. Bijna 12.000 hoogtemeters moeten de coureurs overwinnen met in rit twee en vier een finish bergop. Direct pittige kost derhalve voor de start van het seizoen.

Na de Ronde van Valencia. Staat voor Mollema half februari de Ronde van de Algarve op het programma en eind februari maakt Mollema mogelijk zijn debuut in het Belgisch openingsweekend. 'Het is een optie, maar ik moet sowieso goed in orde zijn wil ik daar gaan starten.' Nog even afwachten dus, maar wel iets om naar uit te kijken.