Sport

Bauke Mollema hervat begin augustus op Mont Ventoux

Het profpeloton is volop in training om de drukke wielerkalender vanaf augustus goed te kunnen verteren. Afgelopen zondag werd in het Belgische Rotselaar al een testwedstrijd verreden, maar echte koersen laten nog een maandje op zich wachten. Bauke Mollema begint zoals het nu lijkt op donderdag 6 augustus met de Mont Ventoux Dénivelé Challenge.


Leestijd: 1 minuut

Sterke start Bauke Mollema in Tour de France
Sterke start Bauke Mollema in Tour de France

Een koers over ruim 180 kilometer naar de Kale Berg. Een dag later volgt met de Tour de l'Ain, een driedaagse door de Jura, de eerste voorbereidingskoers op de Tour de France. Vervolgens staat op zaterdag 15 augustus de Ronde van Lombardije op het programma. De klassieker, waar Mollema vorig jaar zijn grootste zege boekte, stond aanvankelijk later op de kalender. Tegelijk met de Ronde van Spanje, waardoor deelname in de knel leek te komen.

Nu kan de Groninger het tot een doel maken twee weken voor de start van de Tour de France in Nice. Het is nog onduidelijk of Mollema op 23 augustus het NK op de weg over de VAM-berg in Drenthe gaat betwisten. Tussen de Tour en de Vuelta, start op 20 oktober, rijdt de kopman van Trek Segafredo het drieluik Waalse Pijl, Luik Bastenaken Luik en de Amstel Gold Race.  

Het is voor de renners nu duimen dat de vakantieperiode goed verloopt en het coronavirus geen opleving laat zien. Anders kan er een totale streep door het wielerjaar 2020.