Sport

Bauke Mollema hervat de Tour na rustdag

Maandag was de eerste rustdag in de Tour de France. De renners verblijven na een verplaatsing uit de Pyreneeën inmiddels aan de Atlantische kust. Bauke Mollema en de rest van het peloton ondergingen onder andere een coronatest tijdens de rustdag. De Tour gaat dinsdag verder met een vlakke etappe.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers
Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers

Met kans op waaiers. In de Charente Maritime streek wordt de hele dag langs de kust gereden met na een kleine 170 kilometer de finish op het schiereiland Ile de Ré. Afgelopen vrijdag miste Mollema in het laatste uur de slag toen de wind een rol ging spelen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus dat zal de Groninger normaal gesproken niet nog een keer overkomen.

Mollema staat op 2.31 minuten van geletruidrager Primoz Roglic. Afgelopen zondag in de tweede rit door de Pyreneeën liet de klimmer zien op zijn geheel eigen wijze deze Tour weer te lijf te gaan. Keihard werken en nooit opgeven. Hij moest op de steile Col de Marie Blanque een klein gaatje prijsgeven, maar kwam keurig als zesde over de streep.

Na twee vlakke ritten volgt donderdag een lastige finale op weg naar Sarran. Daarna volgen drie bergetappes met twee keer finish bergop. Aanstaande zondag lijkt de rit naar de Grand Colombier een cruciale etappe te worden vlak voor de tweede rustdag. In een voorbereidingskoers op de Tour begin augustus, de Tour de l' Ain, was deze puist ook opgenomen. Destijds moest Mollema lossen in de finale. Dat zal hij niet nog een keer willen laten gebeuren.