Sport

Bauke Mollema op weg naar derde voorbereidingskoers

Bauke Mollema staat in het prille seizoen bovenaan het klassement van renners met de meeste koersdagen. Mollema reed al twee voorbereidingskoersen en heeft negen koersdagen in de benen. De toppers in deze ranking zijn tot nu toe tien keer opgestapt. Mollema staat gedeeld tweede.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers
Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers

Vanaf komende vrijdag voegt de Groninger er drie koersdagen aan toe. Hij doet dan mee aan de driedaagse voorbereidingswedstrijd Tour des Alpes Maritimes et du Var. Een wedstrijd dichtbij zijn huis in Monaco, want twee van de drie etappes bevinden zich op het trainingsgebied van de klimmer. Zondag moeten drie cols van de eerste categorie bedwongen worden. Bergen die Mollema waarschijnlijk kent als geen ander en dat lijkt een voordeel.

Vorige week werd Mollema zesde in de Tour de la Provence. Op zaterdag werd in de finale een deel van de Mont Ventoux beklommen en daar was hij met een zevende plaats in de daguitslag op de afspraak. Dat Mollema half februari al bijna tien koersdagen zijn er meer dan normaal. Vaak schoot hij pas medio februari in gang.

Daar waar in Spanje en Portugal voorbereidingskoersen gesneuveld zijn mag in Frankrijk tot op heden gewoon gekoerst worden. En de 34-jarige Mollema rijdt de hele maand februari in Frankrijk waardoor het er op lijkt dat hij ondanks corona een relatief zorgeloze eerste maand van het seizoen kan afwerken. Iets wat voor veel andere renners tot op heden niet is weggelegd.

Begin maart rijdt de kopman van Trek Segafredo drie ééndaagse wedstrijden in Italië, waaronder de Strade Bianche, om dan de rest van de maand weer te trainen richting de klassiekers in april.