Sport

Bauke Mollema sluit eerste deel voorseizoen in de regen af

Twee jaar geleden boekte Bauke Mollema een prachtige solozege in de Trofeo Laigueglia, de traditionele opening van het wielerseizoen in Italië. Dat lukte woensdag niet. In stromende regen kneep Mollema net als veel van zijn collega's vroegtijdig in de remmen. Het was de afsluiter van het eerste deel van het voorseizoen voor Mollema.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers
Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers

Met dertien koersdagen in de benen trekt de 36-jarige Groninger zich eerst weer een tijdje terug van het wedstrijdtoneel om zich met een stevig trainingsblok via een hoogstestage voor te bereiden op de klassieke periode medio april. Op woensdag april schiet Mollema weer in gang. Hij heeft de Brabantse Pijl aan zijn programma toegevoegd. Een koers die Mollema zelden rijdt, maar wel een goede voorbereiding is op de klimklassiekers die daarna volgen. Het traditionele drieluik met de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Daarna schakelt na een periode van twee weken door naar zijn eerste grote ronde van het jaar, de Giro d' Italia. In Italië jaagt Mollema net als afgelopen jaren op een etappezege om de trilogie, een etappezege in alle drie de grote rondes, te voltooien. Alleen ritwinst in de Giro ontbreekt nog op zijn palmares. Het zal zijn 22e Grand Tour worden. Gevolgd door grote ronde nummer 23 vanaf begin juli, de Ronde van Frankrijk.