Sport

Bauke Mollema komt eerste dagen in Vuelta goed door

Zijn voorbereiding op de Ronde van Spanje was verre van ideaal te noemen. Bauke Mollema trainde in Nederland in plaats van thuis in de bergen en de Groninger kreeg te kampen met een virusje, waardoor hij een tijdje niet fit was. De eerste dagen heeft Mollema, zoals hij het zelf zegt kunnen sparen.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema lost het startschot tijdens zijn eigen Bauke Mollema Tocht
Bauke Mollema lost het startschot tijdens zijn eigen Bauke Mollema Tocht

Mollema wil de eerste week gebruiken om het goede gevoel weer te krijgen en zo in vorm te komen om een etappe proberen te winnen. Dat is het grote doel voor de 36-jarige wielrenner die niet aan het beste seizoen van zijn inmiddels lange loopbaan bezig is. Daardoor miste Mollema ook de selectie voor de Tour de France. Daardoor ontbreekt het aan koershardheid.

Vanuit Spanje liet Mollema eerder deze week weten dat hij nog niet teveel had afgezien en goed had kunnen sparen. Bovendien de vele valpartijen kunnen ontwijken. ‘Ben wel een paar keer goed weggekomen.’ Na twee vlakke etappes de afgelopen dagen trekt het peloton met leider Remco Evenepoel donderdag weer de bergen in. Een rit over ruim 180 kilometer met de finish op de Puico del Buitre (1996 meter). Met een pittige slotklim van bijna elf kilometer.

Deze rit komt voor Mollema normaal gesproken nog te vroeg om zich te laten zien. Het zou zomaar kunnen dat het pas in de slotweek is dat de benen van de man van Lidl-Trek voldoende goed zijn om ten aanval te trekken. Mollema staat 82e in het algemeen klassement na vijf etappes met een achterstand van bijna negentien minuten. Voldoende achterstand om op avontuur te kunnen in een ontsnapping. Nu alleen nog zorgden voor goede benen.