Sport

Bauke Mollema ontloopt ternauwernood valpartij in derde etappe

De slotfase van de derde etappe in de Tour de France was een verschrikking. In de finale gingen bijna 180 renners met hoge snelheden over smalle wegen. Dat ging dramatisch fout. Diverse valpartijen met vele slachtoffers en zelfs uitvallers. Bauke Mollema had geluk toen hij een val van Primoz Roglic net kon ontwijken.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers
Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers

Mollema zat achter de kopman van Jumbo Visma aan de buitenkant. Terwijl de camera de kop van de koers in de gaten hield zag de kijker Roglic op een kilometer of vijftien voor de finish aan de kant stuiteren. Wat we niet zagen, maar achteraf duidelijk werd was dat de 34-jarige Mollema nog net erger kon voorkomen. Dansend over het achterwiel van Roglic kon Mollema door.

Vervolgens ging het qua tijdverlies alsnog mis. In een flauwe bocht ging het veel te snel. De eerste dertig kwamen er goed door, maar daarna werd er flink gevallen. Dat leidde er toe dat de kopman van Trek Segafredo in een derde groep verzeild raakte met diverse andere klassementsrenners. Het verdict op de streep in Pontivy was 26 seconden extra verlies op gele truidrager Mathieu van der Poel.  Mollema is teruggevallen naar de elfde plek in het algemeen klassement met een achterstand van 52 seconden op Van der Poel.