Sport

Bauke Mollema op weg naar Italië

Bauke Mollema zet zijn seizoen de komende dagen voort in Italië. Met op zaterdag de meest in het oog springende wedstrijd de Strade Bianche. De koers over de witte gravelwegen in Toscane met de finish op de Piazzo del Campo in Siena.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers
Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers

Het Italiaanse programma begint woensdag met de Trofeo Laigueglia. In de 202 kilometer lange semiklassieker met start en finish in Laigueglia, zit het venijn aan het eind van de wedstrijd. In vier lokale rondes aan het eind moet steeds de Colla Micheri overwonnen worden. Een klim van 2,6 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van ruim zes procent. Met pieken van meer dan tien procent.

Op zich een kolfje naar de hand van Mollema. En qua intensiteit een mooie voorbereiding op zaterdag waar Mollema in een vaak sprookjesachtig decor graag een keer goed wil presteren op de moordende steile gravelstroken in het Toscaanse land. De Groninger nam tot nu toe één keer deel. In 2019 werd hij 76e.  Ondanks dat het in Toscane code rood is vanwege het oplopend aantal coronabesmettingen gaat de koers wel door.

In totaal moeten de renners ruim veertig kilometer over de witte wegen naar boven klauteren om na 184 kilometer aan te komen in Siena. Gezien de getoonde vorm de afgelopen weken mag Mollema zeker tot de kanshebbers gerekend worden. Hij krijgt in ieder geval te maken met de winnaar van vorig jaar de Belg Wout van Aert en Mathieu van der Poel.

Zondag rondt de 34-jarige Mollema het Italiaanse drieluik af in de GP Industria & Artigianato. Ook deze koers wordt verreden in de regio Toscane.