Sport

Bauke Mollema rijdt voor het eerst Tour Down Under in Australië

Over tien dagen begint het nieuwe internationale wielerseizoen alweer. Voor het eerst in zijn professionele loopbaan is Bauke Mollema in Australië van de partij waar de Tour Down Under de eerste voorbereidende etappekoers is. Zo vinkt de ervaren Mollema steeds meer nog ontbrekende wedstrijden af.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema lost het startschot tijdens zijn eigen Bauke Mollema Tocht in 2023
Bauke Mollema lost het startschot tijdens zijn eigen Bauke Mollema Tocht in 2023

De 37-jarige Mollema heeft nog een driejarig contract bij zijn ploeg Lidl Trek en zint op revanche. Vorig seizoen verliep ronduit teleurstellend met als dieptepunt geen selectie voor de Tour de Franche. Mollema bleef ook zonder overwinningen. Reden te meer om er komend seizoen nog maar eens vol voor te gaan met een dosis extra motivatie.

Mollema was met de feestdagen in Nederland en trainde onder meer op Ameland en in Zuid-Limburg. De slechte weersomstandigheden deden hem en zijn gezin besluiten om eerder terug te vliegen naar Monaco om daar de training weer op te pakken. Komende maandag stapt de Groninger in het vliegtuig richting Australië om daar op 16 januari voor het eerst dit seizoen een rugnummer op te spelden voor deze zesdaagse koers.

Aansluitend rijdt Mollema nog twee eendaagse wedstrijden in Australië. Op 25 januari de Surf Coast Classic en drie dagen later de Cadel Evans Ocean Road Race. Naast de nieuwe ervaring hoopt Mollema waarschijnlijk direct een goede basis voor het seizoen te krijgen, waarin hij overigens de Ronde van Italië niet op het programma heeft staan. De focus ligt naast Parijs-Nice en de voorjaarsklassiekers Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik op de Tour de France.

Mollema kennende gaat hij er alles aan doen om zijn niet selectie in 2023 weg te poetsen en op 29 juni aan de start te staan tijdens de eerste etappe van Florence naar Rimini.