Sport

Bauke Mollema scherpt vorm aan in Ronde van Luxemburg

Voor het eerst in zijn loopbaan rijdt Bauke Mollema de komende dagen de Ronde van Luxemburg. Een vijfdaagse etappekoers veelal over heuvelachtig terrein met op vrijdag een tijdrit over ruim 25 kilometer. Mollema maakte afgelopen week na een rustperiode van zes weken zijn rentree tijdens het Europees kampioenschap in Italië.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema vervolgt seizoen in Italië
Bauke Mollema vervolgt seizoen in Italië

In de wegwedstrijd werd duidelijk dat de Groninger vooral kilometers nodig heeft om vooraan weer mee te kunnen strijden. Mollema kon niet mee toen de koers in Trento ontplofte. Hij belandde in een tweede groep en rolde uiteindelijk als zeventiende over de streep. De kopman van Trek Segafredo werkt toe naar topvorm in de Italiaanse najaarsklassiekers met de absolute focus op de Ronde van Lombardije op zaterdag 9 oktober.

Vorige week liet Mollema weten ook beschikbaar te zijn voor het WK in Leuven over anderhalve week. De selectie is nog niet bekend, maar een uitverkiezing lijkt vrij zeker. In Luxemburg is het iedere dag heuvelachtig. Een ideale gelegenheid om de koershardheid verder op te bouwen en de vorm aan te scherpen.

Deze koers ligt Mollema op voorhand en daarom is het bijzonder dat deze etappewedstrijd voor het eerst op zijn programma staat. De Ronde van Luxemburg duurt tot en met zaterdag.