Sport

Bauke Mollema terug in competitie tijdens EK in Trento

Na een aantal weken rust en het hervatten van de training keert Bauke Mollema terug in competitie. Dat gebeurt tijdens de Europese kampioenschappen in het Italiaanse Trento. Mollema begint woensdag met de gemengde ploegentijdrit en zondag rijdt de Groninger de wegwedstrijd.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema op weg naar twintigste grote ronde
Bauke Mollema op weg naar twintigste grote ronde

Op 31 juli eindigde Mollema als tiende in de Classica San Sebastian. Dat zijn laatste wapenfeit voordat de rust intrad. Na zijn eigen Bauke Mollema Tocht en een periode van vakantie is Mollema al een aantal weken weer in training. Het onderdeel bestaat sinds 2019. Toen werd Nederland in Alkmaar direct kampioen. Ook toen maakte Mollema deel uit van de selectie. Later dat jaar werd ook de wereldtitel binnengesleept. Vorig jaar deed Nederland vanwege de coronabeperkingen niet mee.

Samen met Jos van Emden, Koen Bouwman, Floortje Mackaij, Amy Pieters en Demi Vollering moet het gebeuren op een nagenoeg vlak traject van ruim 24 kilometer. Thuisland Italië lijkt op voorhand de grote favoriet met Nederland op het vinkentouw.

Zondag in de wegwedstrijd is de 34-jarige Mollema de kopman. Dylan van Baarle, Ide Schelling, Sebastian Langeveld, Niki Terpstra, Koen Bouwman, Nick van der Lijke en Timo Roosen ondersteunen hem. Op een heuvelachtig parcours moet het gebeuren. Na een aanloop met de nodige hoogtemeters worden acht rondjes van 13,2 kilometer gereden met de Povo klim (3,6 kilometer à 4,7 procent) als scherprechter. De laatste vier kilometer zijn vlak.